Dagens vill vill vill ha!

duktig som ja var så fick jag ju stipendium i skolan, och  för de pengarna köpte jag en svart john whitaker hjälm som är super snygg och skön! Men jag vill vill vill så gärna ha en blå:( de är ju min färg:( så de är något som ja verkligen ska önska mig i julklapp:D supersnyggt till min kavaj med:)



Sista dagen på veckan

Idag är det söndag, och vad brukar alla tycka om söndagar?:) ..tråkigt för att skolan börjar, men de tycker inte jag, för imorgon ska vi till stallet och Linda fyller även år:)<3 Igår så åkte jag till totte och¨åt god mat och såg på film och myste hela kvällen med chips och dipp:) sen somna vi sent. på morgonen så åt vi upp de sista av de goda..btw. varför är alltid godis och chips godare dagen efter på morgonen för ?:)

ajah.. jag åker hem tidigt för att åka till min älskade häst jalle! Linn och jag skulle rida ut men de var så himla surt så vi red till banan istället, gick jätte bra, vi bara galoppera och trava på lösa tyglar..

efter vi ridit så åkte vi till sharpman och äntligen så har jag hittat ett par snygga chaps! så de fick de bli! lämna även in sadeln för att den ska vigdas ett snepp. sen kan jag börja använda den:D den och mitt nya snygga träns:D nu ska jag bara börja till de as snygga john whitiker(stavning) läderskydden:)

sen red jag sina:)



titta vad liten och söt han ser ut haha:D<3

jalle fick även en ny grimma med diamanter.. passar ju till min diamant<3



och en liten luva som passar till mitt vit/röd/blåa schabrak och mina andra blå:)

våran whiteboard tavla in the stable


Igår

Igår så var ja på hööks jätte länge och pröva massa skor och grejer och la undan... sen åkte vi till maddes ridsport och pröva ckså! hitta as snygga sköna pikuer ridbyxor som de var 30% på:) sen pröva ja skönaste GC stövlarna men fanns inte i min storlek.. men sen hitta ja ett par skor och chaps som vi la undan!
nu ska vi till sharpman och prova shaps och lämna in sadeln.. får se vart detta slutar!

vet nu helt säkert att jag aldrig kommer att hitta några stövlar som passar mina ben! :(


btw. tollstad är inteställd, måste tävla minst en tävling innan DM, vad ska jag göra? mvh amanda

ska snart till heda

Ska snart till heda med klassen för att spana in hur det kommer att gå till där!
annars så, jaa.. iförrgår köpte ja en illrödgrimma till Jalle med lite blingglitter på på nsryggen;D tyckte han skulle vara så fin i de, illrött på min fina jalle! sen köpte jag en luva också för 49 kronor, jätte  snygg!:)

igår köpte jag en magplatta också för det behövs nu när vi börjar tävla lite högre.. titta på bilden nedan:( han slår hoven i magen:( fast de är ju bra att han lyfter på fötterna!:D

jag hitta inte den bilden jag mena:( den syns det as tydligt på! men här är lite tendens till det också!

men jalle är en liten prinsessa enligt honom och tycker inte alls ngt som sitter stelt och stör under magen! men det får vi träna bort! säkert skönare en en hård spark i magen!:D

 


tänk om jag går i väggen ?

Nu har skolan börjat och det är faktiskt helt okej! nya vänner är alltid kul!
 Jag har börjat på REAL gymnasiet där grunden till min vetrinär kariär börjar , haha!
de är en linje som är så här
första året så läser man alla ämnen och matte a+b i 1an, sen i 2an och 3an kommer jag aldrig vara i stallet mer utan bara vara i skolan och läsa massa kemi och fysik! alltså valde ja de teoretiska.. man kunde även valt praktiskt så att man rider mer istället. men inte jag. jag ska bli vetrinär och då får man kämpa!

men hoppas jag orkar käämpa så här mycket... så här kommer mina veckor se ut i ett helt år.

 Måndagar

  • Heda stallet (skolan) 9.10 -15.00
  • buss hem, hemma 16.00
  • ut med hundarna till 17.30
  • ut till stallet
  • hemma 20.00
  • äta, duscha, plugg, sov

Tisdagar

  • Mantorp(APU) 8.00-15.30
  • klar16.30
     mamma kommer med jalle och jag träna

     
  • stallet 20.30
  • hemma 21.15 mat,dusch,plugg

 

Onsdagar

  • skola till 20 i 4
  • stallet, sen hemma ca 19.00
  • städa trafikskolan
  • hemma 20.30
  • mat,dusch och plugg

Torsdagar

  • Skola till halv 5
  • sen hem 17.30
  • ut med hundarna till 18.30
  • till stallet
  • hemma 21.00
  • mat,dusch,plugg

Fredagar

  • skola till 15.30
  • hem 16.00
  • ut med hundarna till 17.00
  • stallet till 19.30
  • hemma och helg!




Någonting säger mig att det här kommer bli tuft! när ska ja ha tid för fritid ?vänner &pojkis ? blir väl på helgerna då! men tänk vad skönt sen när man är färdig med allting!!!:D

 


världens dåligaste uppdatering?

gud vilken dålig uppdate jag har haft. jag hade det verkligen UNDERBART  på kreta! jätte roligt, vi snorkla ochc åkte till laguner och allt möjligt<3 bilder finns på fejjan.

Sen så har ju skolan börjat! jag ska bli veterinär och ska börja plugga till de nu!eller inte till veterinär, utan eller jo föresten , ja ska ju bli veterinär och går den här linjen så ja ska kunna bli de, plugget har redan startat!:O

Jalle och jag har kommit igång igen  och försöker arbeta bort magen som dök upp när jag var borta en vecka!

jag ska tävla i tollstad 105 - 110
sen går dm i kval 100 105 och finalen i 110


good luck to me, ve ses!

andra dan tror ja:)<3


kreta med bejb 2

om några timmar är jag i kreta , fattas ni så himla bra slut på lovet :) ? det här är jag värd tycker jag! synd att man inte kan stoppa ner bejb 1 i resväskan! kommer sakna min jalle massa och sina och mamma pappa och emilie och stallgänget ! vi ses snart igen bloggen ! kommer hem FREDAG DEN 13  ! have a nice week ! <3

soffan

det är det ända jag har gjort, legat i soffan idag.

Hemma från Lilla gubben cup!

Är  inte lilla gubben cup ett lte halv töntinigt namn egentligen ? haha:)
Tävlingsplatsen var mysig men det var gitingar överallt!
underlaget var rätt bra även fast det regna rätt mycket. fast iofs så blåste de ju dubbelt så mycket.. och ibland titta solen fram och skapade en kvav värme!:)

Dock kunde speakern varit mycket bättre? hon var sämst! skittråkig och sur..sen så måste man ju rida i  mål även om man har 4 fel i grunden?... innan man ens har ridit igenom mål så ropa hon avbryt hela tiden.. men vafan ser de ut som man gör ? ska man  skita i och rida imål och bli utesluten eller? käring. sen gav hon mig fel poäng på ackumultator hoppningen. sen så var funktionärena konstiga och skrek till varann och var lite i vägen då och då.. och sen kan jag tycka att det var lite överkvalade hästar där också ? liksom en häst som tävlat internationellt startar en lokal Lb på fredag? även fast de är ny ryttare så äre lite... men lör söndag vare ok då vare refionalt som sagt.

Jag är supernöjd med min häst. han är så underbart bäst! detta var vår 3 regionala tävling.
så här gick det:

Fredag: hoppa 1m och det är jag jätte nöjd med.. kom till omhoppningen men rev ett i kombinationen för den blev alldelses för kort för oss två. men han kändes fin, fast inte superfin, han var lite seg eller man kanske ska säga normal egentligen ? jalle brukar ju vara lite för nervig mot hindrena ibland!
bästa ponny!<3 idag känndes han super fin och pigg också ! underbar






Lördag: I 1m rev jag tvåan, 1an var precis vid utgången , så jävla störande att en går ut precis när jaghoppar ? sen kom jag för nära tvåan och den slank ner:( men de är bara otur:) super nöjd med den rundan också!

sen hoppa jag min andra LA (110)  och det var ackumulator hoppning.. de menas att man får poäng för varje hinder... det började med en trippelbarr på 1m men bred och de sista oxrana sluta på 115 och sista jokern 120..


vem tror ni var nervös? JAAAG,, jag trode att jag skulle dö:( när jag hoppat 1an och 2an var jag så glad att ja klara dem xD så jag glömde vart trean var:( black out:( så red runt sen kom jag på vart den var.. sen efter 5an glömde jag var 6 an var.. så red åt fel håll och sen kom jag på vart den var  kom i jätte dålig sväng och fart så kom för nära och rev!:( sen glömde jag vägen igen så stanna jalle sen kom jag på igen och red på hindret och klara de:) sen flöt de på tills 9an där jag bromsa jalle för mycket så han  inte kom upp riktigt och sen sista jokern som jag klara!

så om man tänker bort alla dumma vägar jag gjorde så var e bästa rundan i hela mitt liv! så himla fin han var. bjöd på varje hinder och var ca 20 cm över! undferbar ponny jag har va ´? skulle jag inte tappat bort mig tror jag att ja kunde varit felfrfi! men det gör inget , jag är så klantig och jalle är så duktig och gör vad jag säer ändå!





för lite sadel:( ska fixa bomviden på nya sadeln, sen får jag använda den!




söndag: tanke- jalle kommer vara trött och ha jätte mycket träningsverk:( men nehedå! även fast de var första meetingen och så så var han super fräsch och bjöd fint.. vi kom till omhoppning och klara den med.idag red jag lite på säkerhet för att jag ville ha en felfri och bra sista ritt, och de varde jag fick. en felfri ritt:D superkul :D

är såsupernöjd med jalle ! vi kommer nog komma långt! lägger in lite bilder också men ni hitta 122 bilder på facebook:)

RSS 2.0