ååh!

Besöksrekord idaag!:D
inte illa:)
Men jag 'är så jäkla trött och måste sova!

Först när jag kom hemifrån totte så åt jag med mormor mamma och emilie sen åkte mor mam och jag till rusta och skulle köpa skivor där jag kan lägga in alla mina tusentals bilder på! men de fanns masa men så jäkla dyrt! så   strunta i det.. sen åkte vi till hööks och skulle köpa mina stövlar.. men tror ni att min storlek i vaden fanns ? nej.. allt i onödan.. sen åkte vi till momo och fika lite och sen till affären och handla tills i morgon och sen till skeda för att hämta transport.. Sen till stallet och så red jag.(jalle var tönt, blev rädd för buskar och grejer, men vem vet? Macke kanske sitter där och lurar?) efter det så fixa vi allting tills imorgon, tog ca 2timmar.. sen hem hit och göra pasta sallad och nu har  jag suttit vid datorn 1 tim och lagt över 400 bilder på bara jalle från min kamera till cd:n.. har mycket kvar att göra:( men nu måste jag sova., upp tidigt imorgon och knoppa! godnatt.<3

3 dagars meeting

Usch vilket väder vi har! fast vad är bäst egentligen ? tävla i regn eller kokhet sol ?... Jag mamma och syrran drar till vimmerby i morgon och jag ska ätvla fredag lördag söndag. hoppas det går bra! jag ska köpa ridstövlarna idag för får hoppas at tmin storlek har kommit idag! sen packa och fixa jalle, sen får jag packa till mig själv!
sen väntar sängen, är så jäkla trött!

såhär glad är jag för jag älskar min häst & att jag åker till kreta om 1 vecka!

Tävlingen

Lite bilder från tävlingen, fler finns på fb:)



vill ha!sk ha!

åh vill ha de här! tänk så jäkla snyggt på min mörkbruna häst , sen en mörkblå luva med vit&  blå kant eller ingen alls och sen till min snygga kavaj :)



gr va:)

btw

igår när jag mmocka jalles box så hitta jagen död orm, varför just jag? som svimmar typ när jag ser än! ja fick kväljningar men tänk  om jalle blev biten och sen sparka ihjäl den:(

Ridväst

Något jag och mellis snacka om på våran ridtur

varför använder man inte ridväst när man rider ut för? jag gör de inte ens på tränging bara på tävling där jag måste ha de..
men va fan ? tänk om man skulle ramla av.man kan DÖ! den lilla grejen kan rädda ens liv.. tänk att jag kan ramla av och aldrig mer kunna rida? kanske aldrig mer kunna gå? Det behöver ju inte vara hästens fel.. den kan snubbla, trafikolyckor eller vad som hellst,men de kan hända riktigt allvarliga skador bara för att jag tycker att de är fult och jobbigt att ta på sig.. för SÅ oskön är den inte ...
från och mer imorn ska jag börja ha ridvästvarje gång jag sitter på hästen!

det är värt ''besväret'' - skulle aldrig klara ett liv utan mina hästar, så vill inte riskera ett utan dem.

skitsamma om de är fult! en sånn billig livsförkäkring!

min nervositet!

Asså de senaste åren har min nervositet bara blivigt värre och värre.. förut var jag aldrig nervös.. men nu innan håller jag på att döööö innan.. aldrig på sina eller någon annan häst utan bara på jalle.

Varför ? VARFÖR känner jag en sånn press på att det måste gå bra ? att jalle och jag måååste vara felfria ?  det är det enda jag tänker på och vet inte vad jag ska göra för att jag är så nervös när jag går in på banan..

Nu tillexempel.. jag är så så jäkla nervös inför lördag när jalle och jag ska starta La ..

de får itne stå utesluten eller många fel ... VARFÖR INTE?


JAG MÅSTE SKÄRPA MIG OCH TÄNKA POSSETIV ISTÄLET OCH LIKSOM?

Det är jalles och min ANDRA la tillsammans och vi har aldrig haft en riktigt bra chans att träna men i söderköping såg vi ju att vi klaarar det galant om jag skärper mig.
Man kan väl inte kräva att man ska gå felfri sin andra la? speciellt inte när man har tävlar typ 8 Lb innan.. och är som sagt lite senare tagen.. men han hoppar inte på lc.. då blir det nonchalanta rivningar.. därför går det bättre nräv i hoppar högre!

Och  man kan väl inte vara bäst jämt!!?? HÄSTAR kan också ha dåliga dagar.. JAG KAN KLANTA MIG OCH RIDA FEL(OM MAN GÖR DE PÅ MIN HÄST SÅ BLIR DE INTE BRA, MEN DE ÄR BRA FÖR JAG LÄR MIG PÅ DET SÄTTET)

HERREGUD.. JAG BLIR GLAD OM JAG KOMMER RUNT BANAN... bara jag vet vad felet är så är de inga problem?


de finns folk som tävlar i vm som river 3- 4 hinder ibland ? vad håller jag på med . skärpning amanda!

Nu ska jag inte försöka pressa mig själc och jag är nöjd bara jalle känns BRA.. de är de som är viktigaste.. men när vi väl kommer in på banan så brukar de gå bra för då slutar jag andas..




Men är det inte störande ? att på resultaten står det  tillexempel    ute.   när ryttaren har klantat sig och hoppat fel hinder ?

eller 4 fel för man glömde vägen  ?

elelr ute. om man väljer att avgå ?


det är faktiskt inte kul.. det är något tä'vlingsdatabasen borde tänka på!


Men gud vilket långt inläägg`?? bara om att jag är nervös och  tycker att det måste gå bäst?



Nej nu ska jag vara glad över hur det än går,! som tur var skulle jag aldrig klandra jalle för någonting om han skulle riva elelr stanna eller vad han nu skulle göra! fördet är bara mitt fel , det vet jag. för jalle är bässt!

men inget kan nog slå den lilla lyckan jag har inom mig att jag redan har 10 rosster med jalle på bara 12 tävlingar (Y)

haha nu ska jag sova... godnatt

Jag och sina:)


Vimmerny

snart bär det av för tre dagars meeting i vimmerby
Åhhhh nervös för LA! :( BARA min och jalles andra ju!

Hemligheten

Oj två dagar för sen med att berätta hemligheten!!! Men vet ni vad hemligheten var ?`attt jag var och tävlade i i söndags! kom hem med en fjärdepris rosset, jalle är ju bäst, synd att jag är ett klantarsel ibland!
hitta lite gamla bilder här för är hos pappa, bilder sen solla när jag vann och kom 5a!


hade inte fått rosseten än! min första vinst och min första 1 m med jalle!

Band of horses

Världens bästa band

Sitter på toan

Hejsan & Godmorgon! idag så avslöjar jag hemligheten.. men lite senare:)
Siiter på toan och har funderat ut en riktigt bra övning som jag själv tycker verkar logiskt bra!
Okej det är ju inte jag som har kommit på den och det är säkert många som gör så men det är inte något jag har funderat på tidigare!men ska defenitivt börja med det:)

Meningen med övningen är att hästen ska kunna mäta av höjden på ett hinder så att den inte behöver vara i varje hinder eller hoppa över sig.

här är min skiss och ena hindret kan vara typ 50 cm och nästa 1m och nästa 80 cm och nästa 110 cm.. det är massor av olika höjder och hästen behöver verkligen koncentrera sig och mäta av hur högt de ska hoppa :D

 

 

Men ååååh nu funkar inte bilden! som vanligt.. men har lite bråttom lägger in den senare.. men de är en liten bana på fyra hinder som variera med höjderna :)

 

 

Bye


Hemligheet

Imorgn händer en hemlighet, och den får ni veta då!
Det handlar om mig och jalle:)

:)

sista dagen på jobbet ! nu kan jag vara med jalle mycket mer :) fast den 5 åker jag till kreta och då får jalle semester för ingen får förstöra min ängel <3 mamma får longera och tömköra honom , för det är något jag gör för lite så då kan man ju passa på :)

Beslutsångest och för smala vader.

Idag har vi varit på många olika ridsportsbutiker och provat ridstövlar.. okej två butiker. Kom till travshopen och de hade fått ín  helt nya ridstövlar som var as snygga och aas sköna! dock hade jag för smala vader men de hjälpte mig att dra ihop de så gott man kunde och någon gång får jag väl fläska på mig lite.. var super glad och skulle köpa dom.. sen 1 minut innan fick jag besluts ångest,. är det värt pengarna ?.... vela i typ 15 min sen la jag undan dem tills i morgn... då åkte vi till hööks och där prova jag prinsess stöveln och den satt rätt bra , lite för stora i vaderna , men de syns inte :) dom kosta bara 1300 (bara haha men för en skön stövel så ) dom valde jag istället, hämtar dom nästa vecka då min storlek har kommit in!


Såååå jäääääääääääääävla snygga!!! men lte för stora för vaden. bajs.

De fick de bli, ser stiligt och rent ut, en riktig stövel till en riktig prinsessa:)
daaaa mama ullala

Dressyr i hoppsadel

Igår så red jag och min syster dressyr på fältet. Vi red i våra hoppsadlar och det gick super bra.. men de är lite svårt att sita ner i traven efter ett tag och man får ingen bra skänkel när man har så långa stigläder :P Men vi gjorde vårt bästa och jalle var såklart underbar<3 När vi har köpt en dressyrsadel så ska jag starta en dressyrtävling, skulle vara kul att se vad man kan få!!:)
Jag hade gjort värsta fina inbakade flätan på jalle så hans hals syndes.. men den skaka han bort innan vi börja ta kort för alla jädrans  flugor.


Lägg märke till vilken biff jalle har bliviiit!!:O gr




daaa -- jalle är fin iaf


ökad trav :D










inte så jätte bra bild men<3


åh vi ska få föl!!



SINA ÄR DRÄKTIG OCH SKA FÅÅÅ FÖÖÖL:D
WIIIIIIE<3

Städdag för/efter

Här är nåra bilder på när evelina och jag städa stallet :)

Alla träns är våra förutom de i högra hörnet, haha ibland har man för mycket till två hästar..fast vi har ju tre hästar :O! glömt skriva om den trdeje :) men som sagt att man borde göra så har jag börjat byta nosgrimma och bett typ varje dag!:D jalle kommer alltid vara fin i mun, de får ingen förstöra, hoppas jag hittar bästa ryttaren till jalle sen n'r han ska säljas  :( men de är ju ett tag kvar!

föööre..
efter..

vi slet som hästar! de gick inte få bort mer.

Sadel till salu , prestige hoppsadel


16" 34 i bomvid
luftstoppad

maila för mer informatrion   [email protected]

Vingåker

Hitta en bild ifrån vingåker i Lb+5 eller man kan ju lika gärna säga LA-5 ?
men älskling är alltid fin och idag red jag markarbete och fick honom att gå lågt och avslappnat.

Stalldag!

Nu ska jag och Evelina åka till stallet och vara där länge!  så himla mysigt:) vi ska rida och sen fixa massa med hästarna sen ska vi skura jalle och sinas box och städa i skåpen och smörja massa! Ikväll kommer min efterlängade pojkvän hem . mys!


älskar stallet

GUUUD! så skönt det var att komma till stallet idag. tog in jalle och ställde honom i gången och borsta sen så red jag med min  nya sadel.. fyfan vad skön den är! .. vi red rätt långt och när vi kom till galoppslingan så kunde inte jalle skritta.. inte trava.. inte galloppera sakta.. han kunde hoppa i luften upp och ner.. sen släppte jag iväg honom och då fick han springa allt han hade!:D när jag kom hem fick han stå i stallet ett tag och jalle och sina stod och sov och njöt massa.. då smörjde jag sadeln så den blev som ny, men den är ju typ ny  och jag ska köpa två svarta nosludd som jag kan ha på stiglädrena så att sadeln inte blir ful:) nu ska jag äta lite sadel. MUMMA

Terängbilder

Mamma tog en terängbild. Haha lägger in ngn gammal också. finns många gamla på facebook :)

haha långt ifrån... men varför ser allting ut typ som 50 när jalle hoppar ?




naaaw första gången jalle och jag hoppa upphopp.. självklart pröva vi de största först-


Borta bra.. men hemma bäst!

Nu har vi kört hem jalle och sina från sommarbetet. det vhar varit jätte kul och mycket bad.Men nu är de tillbaka och det känns skönt och nu ska vi börja träna ordentligt så jalle och jag kan visa vad vi kan. De vart så himla lyckliga när de kom dit, även om de var lilla hagen.




Världens bästa jalle<3

Hästfilmer

Här kommer lite hästfilmer man kan se ... det är inte alla jag vet.

  • Sherdil
  • Klara
  • The Derby Stallion
  • Hildago
  • Mannen som kunde tala med hästar
  • Running free
  • Seabsquit
  • Spirit
  • Flicka - den bruna mustangen
  • Svarta hingsten
  • Svarta hingstens återkomst
  • Stuntryttarinnan
  • Black Beauty
  • Vinnare och förlorare
  • Ryttare
  • Dreamer
  • The Young Black Stallion
  • Champions
  • Touching Wild Horses
  • The Silver Stallion
  • The Winter Stallion
  • en häst för danny
  • Shergar
  • National Velvet
  • Wild Hearts Can't Be Broken
  • Wind Dancer
  • All  the pretty horses
  • SuperZebran
  • The adventures of Ragtime
  • Two Bits and Pepper
  • Vänner för livet
  • Misty, hästen från havet
  • Dark Horses- En vän för livet
  • Stallkompisar
  • Monocerus
  • Flicka
  • the wild stallion
  •  


    Teräng banan

    Idag har jalle och jag varit på terängbanan:) Det gick super! synd att jag inte vill tävla höga klasser i teräng annars hade jalle varit uppe i toppen... men idag våga jag hoppa nerhopp och sen de smala breda hindret. så nu har jag hoppat allt:) Älskar min häst och imorn ska dom få komma hem till stallet igen och då blire att ta tag i träningen. hhaaa lycka till(Y)!  Bilder kommer, mamma glömde kameran i bilen..

    ojOJoj

    Lite dålig uppdatering  ? yes! varför ? för att jag har jobbat och umgåts med chrsitoffer som åker till arvika idag och ridit! så det har varit lite svår att blogga. Men som tur va så är ju detta min blogg och jag bestämmer precis när jag ska skriv aoch inte:)Men jalle går super fint och red lite slaffsigt på gärdet barbacka och inte alls seriöst men var tvungen att testa galopp ombyten och han var jätte fint och gjorde 5 st fina i vart tredje:) sen skulle jag visa för mamma och det gick inte ? så blir det alltid! men som sagt så är jalle intemin dressyrponny , de är min  hopp ponny!<3 han behöver inte dressyr för att han ska kunna hoppa men markarbete behöver han!fast han är duktig i dressyr med, har faktiskt ett nyårslöfte som lyder så att jag ska starta en dressyrtävling i år , mamma hjälp ?,:(
    Men vad har jagsagt och kommit fram till med detta inlägg ?
    Jag bloggar när jag vill, försöker varje dag.. jalle är underbar.. dressyr och markarbete är inte samma sak

     bye.. nu väntar jobbet och sen älsklings Jalle!

    jag sitter inte alls fint men de är första hindret i min första110 och då får man bli lite konstig<3


    glöm inte:)

    Glöm inte bort frågestunden! ni får fråga om vad som hellst om mig och hästarna:)
    Men nu sa jag dra. idag vare jobb.häst.vänner dag.

    Dagens ridpass..

    bestod av BAD! det är okej att vi badar så mycket för på måndag tar vi hem hästarna och då kan vi inte bada på ett år så! när jag kommer hem ska jalle och jag börja träna lite :)
    är det någon som ska till vimmerby, lilla gubben cup ?



    ngt tradionellt - frågestund

    Många och jag tycker att det är kul med frågestund.. nu när jag fått lite mer läsare kanske jag kan få in ngra frågor ? frågestunden ska hålla på i några dagar tills jag fått minst tio stycken:)

    Fråga vad du vill- bara det handlar om hästar

    Haha så ska vi se hur det fungerar ?;D antingen så kommenterar du frågan eller mailar frågan till [email protected]


    Coolt av mig

    http://www.frtab.se/

    hejsan.. tittar runt på massa hästutrustnings länkar..
    hitta en bra sida med  mycket rea..  jätte fint glen gordon schabrak och luva för 395:-
    http://www.frtab.se/

    Bett

    Åh idag  så läste jag världens bästa grej om '' skarpa bett''


    Men det är så här sa bett experten
    '' Det är inte bettet som bestämmer hur skarpt ett bett är, utan det är  ryttarens hand''
    Så jäkla rätt! det är faktiskt sant...
    samma sak kan jag tycka med de som sitter och rider med graman, sporrar och spö.. de är bra för de som kan rida med de.. men annars är de skit:)



    OBS FÖR PESSOA BETT!
    jag tycker att pessoa bett som inte är 2 delade är superbra!
    men två delade pessoa bett åker upp i gomen! stackars häst, klart den slänger med huvudet:) de åker speciellt upp i gomen när  man har i andra eller tredje ringen.

    Något annat alla måste tänka på som tävlar ponny är att man måste ha delta när man använder stång bett och på pessoa så måste man ha antinge i andra ringen eller delta.

     


    Dagens badpass kanskeman får börja säga:)

    Idag har jag jobbat på förmiddagen och under tiden läste jag igenom hela min stallbok.. stog mycket intressant fakta om friskvård..sadling..bet.. och massa:) kul!:D
    efter de åkte vi till hästarna och gissa vad vi gjorde ? bada med dem!
    efter de åkte vi hem och lämna emilie hos pappa,´och jag smög in i snickarbon och börja bygga ett sadelskåp.. nu är jag hemma sneglar på tvn där vm i fotboll pågå.. skulle vara roligare om de var hästhoppning :)




    fler bilder finns på facebook:)


    Tränset

    Heej,! :)när jag tävladei vingåker så fanns de hästaffärer, och gick självklart in utan pengar och hittar ett as snyggt träns har sett de förut men de är inte så vanligt,nästa gång köper jag det!

    åååh kan inte lägga in bilden! lägger in sen efter jobbet!


    Träna på korta vägar:)

    Något jag alltid har älskat är omhoppningar.. vad jag än har för häst försöker jag ta kortaste och rida snabbt och det finns inget bättre än att att få perfekta svängar som leder till vinst.. hitta en rolig & BRA artikel som jag kopiera och klistra in :)



    TRÄNINGSTIPS:
    Det här är en övning där ryttaren tränar på att rida korta vägar både före och efter hinder.
    - Vi tränar alldeles för sällan på att rida korta vägar, säger Sylve Söderstrand.

    - Om du tränar ofta på att rida korta vägar på låga hinder blir det inte så svårt när hindren blir större.

    Mål
    Ryttaren tränar på att rida korta vägar och att ge tydliga signaler vart hon eller han är på väg både före och efter hindret.
    Övningen gör din häst lydig och uppmärksam och förbereder för omhoppning. Det är även en bra lösgörande övning.

    Svårighetsgrad
    Övningen rids över små hinder på ridbana eller utomhusbana med måtten 20 x 50 meter eller större. Hästen behöver vara på minst 1,10-nivå eller högre. Börja med låga hinder och stora svängar och minska successivt. Du bestämmer själv hur tajta svängar du vill rida.


    Hinderuppställning
    Hinder nummer 1 och 3 är rättuppstående hinder med en väl framdragen marklinje och nummer 2 är en oxer. Till övningen används hinder med bara bommar - det kan vara bra att använda infångare på hindren.

    Övning A (se nedan)
    Börja i galopp i vänster varv och hoppa hindren med kort anridning. Börja på hinder nr 1, vänd mot väggen och hoppa hinder nr 2 på diagonalen. Avsluta med att vända tillbaka från kortsidan och hoppa hinder nr 3.


    Övning B (se nedan)
    Starta i vänster varv och hoppa ett varv över hindren i ordningen 1-2-3 med stora vägar. Flytta ut hästen för den inre skänkeln i svängarna och "vidga vägen" och känn efter att hästen blir mjuk och följsam i svängarna.
    Därefter rider du samma bana med lite snäva svängar. Ta bort två-tre språng i varje sväng. När det går bra tar du bort ytterligare ett par språng. Räkna antalet galoppsprång i varje sväng och minska antalet språng successivt så att du till slut hoppar mer diagonalt. Utmana dig själv och din häst.
    Det är viktigt att du kan påverka vägen med hjälp av skänkeln, samtidigt som du använder din blick för att svänga. När du rider kortare vägar är det även viktigt att du leder mer med den inre tygeln.




    Tänk på
    Våga vara offensiv och fatta beslut. Var ståndaktig i ditt beslut när du rider korta vägar - du måste våga satsa. Hästarna tycker att det är kul när de vänjer sig vid att gå korta vägar och börjar själva leta efter hindren. 



    Dagens ridpass

    Det är så mycket med jobb och allting men uppdaterar så mycket jag orkar , kan och vill:)
    Idag så jobbade jag ända till halv 3 sedan åkte mammi jag och emilie till hästarna och red ut barbacka.. hitta en badplats där vi får bada med hästarna på dagen för vi frågade.. så jalle hoppa i och efter kom SINA:D  sina tycker om att bada men klartt hon tycker de var läskigt förut när de var lera och stup ner så man gled.. men nu har vi två sjöhästar:D snacka om att de får muskler när man badar och rider i volt i vattnet.. jalle kommer att vara ännu mer biff om ett tag:D.. kanske ska till terängbanan i morgon får se hur det blir..

    ska snart starta en typ fältävlans clear round också:D


    Fy på mig

    Har inte uppdaterat på ett tag men jag har skäl till varför. I fredags gick jag mamma och emilie upp klockan 4 och åkte till stallet, lasta in jalle och åkte till vingåker för tävling:)
    Jag hoppade LB -LB+5 denna gång och är jäkligt nöjd! men blir arg på mig sälv..
    Var nolla i grunden i Lb sen tappar jag stigbygeln och sadeln hamnar på sne och jag får långa tyglar.. det blev lite riv.. men jalle var så himla fin! typiskt att jag ska förstöra.. men det var  faktiskt pullmangrav som var i en sväng och ett hinder där nere som jag och jalle aldrig hade hoppat, men det gick super!!! sen i LB+5  så hände de som inte fick hända men de hände.. var felfri till sista hindret... då blir jag nervös och trixar och rev såkart , de var kombination .. nio hinder i grunden.. känns som att de var typiskt att de var 9  när de annars brukar va 8:( men är så himla nöjd med jalle.. var våran 4 LB och första lb+5  har bara hoppat La en gång innan så är supernöjd att prestera så bra i den hettan av jalle! han fick stå i transporten 3½ i mellan klasserrna:(

    När vi kom hem så fick han åka på bete i hulta.. och gissa vad jag och linn gjorde på kvällen ? bada med hästarna:D jalle skulle nog hellre bo i vattnet än på land.. han älskar  vattnet och tycker de är as kuuul.. så himla bra strand med så vi red i en volt i vattnet.. han var inte så mör dagen efter som jag trode!
    nu ska jag dra på bio-eclips
    bye


    RSS 2.0