träning

tränade med öt igår, markarbete hoppa klockan, 4 hinder på volt skulle få 5 galopp språng emellan varje hinder, sen olika linjer är man skulle korta och länga osv.. jalle va grymm och lyssnar som en gud:)
idag äre träning med öt med men idag äre clearround typ.. får hjälp på framhoppningen av annelie och sen sofia på banan!:)

grattis mamma som fyller år idag!


oj

hur kan ni stanna kvar när ja är en skit på att uppdatera:o?

hänt:
tävlai heda i helgen, han kändes jäötte kontig och tittig:O en gång stack han mot utgången och stanna inte menn de räknas ju som stopp.. sen  på 7 hindret när de va kombination som stod snett fick vi ett stopp, som kan bero på många grejer. men då blev ja utesluten eftersom det räknades som andra stoppet.. första gången jag har ''vägrat ut'' mig på jalle sen jag fick han, annars har ja ramlat av eller glömt vägen:)

mådde skit för de kändes inte alls bra.. på framhoppningen så hade han stannat två gånge med. men ja var osäker och banan va lurig och dåligtn underlag.

men nu i efterhand är jag nöjd då man tittar på alla resultat efter helgen, hälften är ute i varje klass och vinner med 8 fel och kommer 2a med 20 fel osv... och många strök sig.

så de var ju inte de lättaste om man säger så..
många rba ryttare mked bra hästar vaar ute.

får se hur ja gör nästa t'vling, kanske bara startar en lc lb  frö att få tillbaka självförtroendet..

det är såsvårt att rida jalle när man hoppar,  man får inte ha fr mkt ben och inte hålla ngti munnen  sen om man gör en förhållning blir den för mycket då lägger man på lite ben och då går han fram så mpste hitta rytmen.. men han är för lydig som ja brukar säga.. men nu har vi testat med att binda upp betttet (kommer bild) i nosgrimman så de blir typ som sidepull. hade de på tävlingen men det blev för hårt tror ja, därför han stanna så ja tog bort den då hoppa han fint!

men igår rida ja med uppremmat på min nya nosgrimma och då blev det perfekt!
kunde ta i honom lite och hade stöd ända mot hindrena.. han va jätte fin och avsluta med några språng på en 125 tribbelbarr som satt lätt:)

t & t <3


blogg torka

blogg torka


hehe

bilden är tagen ifrån liinns blogg.. www.terika.blogg.se

här är hon en vecka, hon har jalles gamla ländtäcke, de passar perfekt:)


hjälm

ny hjälm:)

skoja:D blinga den lite själv idag:)

föresten tog jag kort på en av våra vänner idag.. den här ärliten emot vad de finns...
dock äter den råttgift på bilden så den kommer inte leva så länge till..

nu ska vi döda alla råtter , så jävla äckligt.. och de är så himla stora och äter allt och bryter sig igenom allt så hör man dom knappra i väggarna..



DRESSYR

DRESSYR PÅ FÄLTET IDAG.. FIXA IORDNING HAN PÅ 14 MIN:d bortsta , borta ut man och svans, knoppa linda sadla och tränsa:)
han känndes rätt fin, men han blir så himla taggad på fältet så blir ju lite svårt att slappna av ibland.. meningen var att vi skulle filma men den ladda ut direkt så då blev det kameran, som tur va hade ju mamma med sig den också:)

här kommer NÅGRA BILDER. har massa mer på facebook, adda mig där, amanda nordström om ni vill se :)





lite taggad..:P




nu ska vi galoppera hem:D

wiee

:)






?

titta vad jag hittade nyss...



jag kan tänka mig att det kan va riktigt snyggt.. med stilrent schabrak och luva sen lite glitter amn får passa så de inte blr fr mycket, så man tar ett ''mildare schabrak och luva'' snyggt med svart glitter på svarta hovar:D

finns på www.ponnyprakt.se


jag nästan dog..

jag dog (nästan) när jag såg den här filmen!! sådär ska ella bli:) kunde inte låta bli att ta den ifrån linn:) www.terika.blogg.se :)


Massagen

Massagen va jätte skönt tyckte jalle!! så himla söt han är:)
hon som massera va jätte skön & rolig och duktig!

Va rädd att han skulle va lite extra stel för att vi tävlade dagen innan.. men fanns en liten grej att anmärka på!
hehe är van vid att hästar är spända och lite var stanns men jalle va lngt spänd i en del av nacken och bogen i vänster.. men inte mycket! och en felfri häst hittar man ju aldrig..

hon tyckte han va jätte snäll:) trevlig och fin i muskelaturen:D
sen sa hon '' jämt när man kommer och masserar hoppponyer brukar de va stela som plankor och låsta, men den hä är verkligen genomriden och avslappnad. då blir man glad:D
men ska jobba på så han släpper lite i vänster, även om de kanske hade lite med att göra för han tävlade dagen innan och inte kunde slappna av efter vi gick ut från banan(kunde inte trava av han lång och låg eller så) men han hans ''svåra'' varv är ju vänster så ska göra ännu mer skänkelvikningar nu så han låssnar helt:)

nu ska han få massage 1 juni igen.. då tror ja mer att han kommer va stel efter 1 dagstävlande och 2 dagars träning:) också för att han ska slappna av, det behöver han:)


Fullt upp!

Jalle kommer få det väldigt tufft  i slutet av maj och i början av juni!!

21 maj - LB -LA Heda  Mhpc kval 2
22 maj La ackumulator nationell
 ska bli kul me ackumulatorhoppning:D

28 maj - Motala eller tranås. LB+5 LA regional

30 maj- Träning med östgötateamet
31 maj- träning med östgötateamet

1juni- jalle ska få massage igen

helgen efter de två dagarstävling

sen kommer meetingarna också...
blir tufft för lilla jalle, men de ska nog bli bra:)<3


bättre bild

här ör en bättre bild på jackan som är till salu:)
[email protected]


Lyx till jalle:)

Idag ska jalle få massage i 1,5 timma av en massör:) lyxigt värre:) är nog bra efter tävlingen igår:)


tävlingen

tävlingen!!! har bestått av en superfin häst och bra rundor men med ren otur!!
Först i Lätt bn så va han jätte fin! ibland när de är små räcken eller så på 1m kan han va lite loj, inte loj men kliver bara öveer.. men  igår va han jätte fin och hoppa jätte fint!! bara flög:) sen när ja kom till sista hindret så skulle ja påbörja omhoppningen, hade planerat värsta bra svängarna.. men vad händer? bomfasen åker ner när jalle är nere i backen och galopperat ett steg.. då åker bommen ner bakom oss?  de va synd:( han va ju så himla fin. inte i ett hinder annars medans endel är i varje hinder och hinderstöden vinglar men bommen åker inte ner?
 jaja , han va superfin iallafall och fick beröm av andra att han hoppa fint:)

Sen i 110n så va han ännu finare!!:D det var ju tidshoppning, och ttyp 37 startande.. jag starta som nummer 30. Gjorde jätte bra svängar och hade bra tempo och flöt på och hade ledartid och var felfri ända till hinder 7 i kombinationen.. och vad händer.. han hoppar fint och stort in i a sen i b så kom han lite nära men skulle klara det.. och har en fin bild ´på när vi är över.. men ja kom lite snett och tror han tappa balansen och tappa bak i bakbommen och snubblar efter hindret och jag flyger av:( först snubblar han ner me frambenen och huvet och ja flyger ner på halsen och som tur va kommer jalle upp och ja flyger av på sidan istlället och landar på benen ? haha men fick ett krosat revben skallebang och illamående. men hellre det än ett krossat ansikte och söndertrampad kropp som jag kunde fått? tur i oturen om man säger så:)känns dock som revbenet sitter i halsen, och jalle fick 4 små ytliga sår på högerbak:(

jalle , hinder nummer 1 i 1m, framhoppningsklass

jalle travar runt och ser snygg och liten ut!

jalle hinder nummer 1( de syns) i 110

in action!

så himla sjukt, det är på det här hindret jalle på något vänster snubblar med bak på bakbommen och snubblar efter hindret.. dock ser man att ja är på väg lite för ja sitter redan snett (kom lite nära b) och han tappar då kanske balansen.. vet inte vad som hände men snubbla eftr gjorde han och ja ramla av.  men det bästa är att jag är så himla nöjd ändå♥♥
han ser s lite ut:) men bara för man är liten betyder de inte att man inte kan va bäst:)


det bästa är att jag har film på både 1m och 110 när olyckan händer:)




Det var ju andra tävlingen på ett halvår och första 110 sen 5 december 2010.. kan man va mer än nöjd:)?

ett stoooort plusss var att världens bästa och finaste pappa hängde med<333333


kavaj till salu

säljer min gamla kavaj som jag använta några  gånger, jätte fint skick!

300 kr.. billigare vid snabb affär:)
maila [email protected]


Ny kavaj

Nu har ajg köpt en ny kavaj på sharpman, en sånn jag alltid velat ha! den sitter as snygg och är skuren as bra:) sen kan man ändra färg på kragen också, till röd grön blå eller svart. sen fick man me kavaj skydd också!

 perfekt att a´matcha! är som att få 4 nya kavajer:) ska dock byta till de guldiga knapparna, kanske, eller så äre coolare me knappar i samma färg.. får se:)
Från Kingsland

ska ta bilder på alla kragar och när den sitter på :)


RSS 2.0