skyller på internetet..

skyller på internetet ... det är jätte konstigt och funkar ej, snart kommer nytt. nu sitter jag på semlans internet.

Idag träna jag för sofia  och med en annan tjej. Gick superbra!! hoppa bana med trippelbarr( länge sen, men jalle älskar stora breda trippisar)3 komb , räcke oxer räcke,   2 galoppsprång 1 galoppsprån..
tränade inför lördag. då de är uttagning till östgöt teamet.. men hoppa ca 40-45 språng idag.. jalle rev en gång bara.. inget annat.. och det var verkligen mitt fel!! gjorde samma misstag som jag gjorde i 110 mantorp förra året.. men man ska inte lägga stor vikt på det.. har världens bästa häst! ska lägga in en ritning på banan imorn!
och ska blogga mer...


eftersom att ja inte har ngra bra bilder på emilies data fick de bli en helt random på mig föraa sommaren.

piss


Snygg


snyggellisnyggsnygg! vill ha.. 799 på charlies om jag inte minns fel


The ark

Igår red jag linn ute i en hage och greja massa, eller vi skulle hoppa över ett dike, och jalle hoppar ju direkt, men heltplöstligt vill inte terika hoppa dike ? så vi försökte få över henne i 15 min typ sen red hem hah! knäpphäst

Men senare på kvällen åkte ja linn frida och malin till norrköping och titta på the ark! Linn och jag stod nästlängstfram och behöll dom platserna även fast jobbiga tjocka människor försökte tränga sig före:)
Det var faktiskt så himla bra! Ola är ju linns ängel, så förra gången hängde jag med bara för att hänga med.. men då var dom så jävla bra så den här gången ville jag verkligen med och dom var grymma!!!:)
efteråt vänta jag och linn i 2 timmar på dem, och då kom de ut! så snacka med ola salo typ i 20-30 min ? eller de var ju inte bara vi som snacka, några mer hha!

Lyckliga tjejer!



och the ark konserten förra året:


Detta fick jag hemifrån konserten:

Enskitbra sista upplevelse(efterom dom ska sluta)
ett plektrum som jag fånga:D!
Träff med bandet!
Och en lycklig linn:)

kom hem halv 3 på natten till totte.


Ringorm

Hopp, slänger in ett litet faktainlägg om Ringorm då jag haft skolarbete om det:) kan ju vara bra att kunna lite:) Ringorm
Namn: Ringorm

Smittämne: Dermatofyter är en grupp mögelsvampar som delas in i 3 ’’grupper’’. Trichophyton och Microsporum är två av dem och de orsakar ringorm på både djur och människor och Epidermophyton som är kopplad till människan. Olika dematofytarter har olika djur som huvudpunkt. Vissa smittar och orsakar ringorm på häst vissa på hund och vissa på människan osv.. T. equinum och M. equinum. Är två arter som ger symtom på häst. T. equinum Ses lite oftare än M.equinum.

Symtom: Symtomen kan vara olika beroende av vilken vart hästen har drabbats av och de kan variera ifrån individ till individ. Men oftast blir det runda kala områden och hudflagor eller en fuktig yta kan bli följden av detta. Förtjocknad hud kan också vara ett symtomtecken. Huvud, hals och bål blir oftast först angript. Sekundär infektion med bakterier kan förkomma också, då ses vanligen en djupare inflammation/infektion. På människor blir det stora röda runda fläckar / ringar. när fläcken blivit rätt stor så börjar det läka inifrån och det är därför det ser ut som ringar.
 Inkubationstid: I litterturen anges det vara 14 dagars inkubationstid.

 Prognos: mycket god för enskilda djur. Större stall, ridskola, tävlingsstall kan ha återkommande problem. Detta kan bero på att saneringen inte utförts fullt ut eller att individer med smitta kommer in.

Behandling: det tar ungifär 8-10 veckor för ringorm att läka ut, ovansett om hästen är behandlad eller inte. men eftersom att ringorm smittar så himla lätt mellan djuren och även djur till människor så behandlar man oftast hästen för att förhindra smittspridningen och för att påskynda läkningen. Infektionen hos häst behandlas företrädesvis med enilconazol, som finns i tvättlösning för utvärtes bruk, fyra gånger med 3–4 dagars intervall. Licens krävs för att man ska kunna skriva ut preparatet. Men det är ingen svårighet att få licens då andra preparat saknas till häst. Vaccin går också enligt tillverkaren att använda både som behandling och profylax mot ringorm. Om hästen drabbats av en bakteriell hudinfektion till följd av ringorm så läker de ofta ut samtidigt med ringormen, men i vissa fall krävs behandling även för denna.

Isolering: För att förhindra smittspridning bör hästar i ett infekterat stall inte flyttas förrän minst 14 dagar har förflutit efter avslutad behandling med veterinära läkemedel och sista hästen avläkt. Sjuka hästar borde separeras ifrån de friska hästarna, och se till att hålla god hygien, att tvätta händerna, att inte använda samma borstar. Att låta nya hästar stå i karantän i 3 veckor då de finns massa anda infektionssjukdomar som kan bryta ut och hinna behandlas i tid. Man får inte tävla förs alla hästar är friska.

Diagnos: för att veterinären ska kunna ställa en diagnos måste den ta prover

Smittvägar: ringorm överförs lätt till olika hästar och genom kontaktsmitta, och att använda samma sadel och borstar på samma häst. De smittar även till andra djur och människor via kontaktsmitta. För att säkert kunna ställa diagnos bör veterinär undersöka hästen och ta ett korrekt prov. Efter försiktig tvätt med sprit som får avdunsta, tas prov i de yttre delarna av förändringarna, där svampen finns. Provmaterialet utgörs av hudflagor och hårstrån som rycks loss från ytterkanten. Materialet förvaras torrt, i t.ex. ett kuvert (för undvikande av att snabbväxande mögel ska växa över), och skickas till laboratorium med begäran om undersökning av "dermatofytos". Ringorm är en zoonos och kan smitta till människor.

Kom igen nu!

Fråga på :D tar typ 20 sekunder:) det är jätte kul att svara och så kan jag lägga in de här på bloggen sen! ni får anonyma om det känns bättre,
:)


Snart är vi två hästar rikare,

eller Såhär står det till: Snart , iaf till sommaren får vi hem sessan, som vi har haft utlånad.. :)<3
 och kanske om 1 vecka ? haha kanske vi har ett föl. de ska va i slutet av april egentligen men det är ju +-3 veckor:)  Det sparkar iaf för fullt där inne i magen! och vet ni  ? jag har fångat det på film!! Det är ännu coolare i verkligheten! och när man kan känna när man får en hovspark i handen när man känner.. men här är iaf filmen! kan inte bärja mig!<3


första tävlingen bestämmde

Första ''tävlingen'' bestämd nu.
Det är  nästa helg, mönstring för ÖT.
Får hoppas det går bra.. får se om självförtroendet håller:)


träningen för sofia

Tränade ju för sofia igår pch det gick bra -sådär-superbra:)
Mådde inge bra igår och var arg och ledsen... itne så bra och rida då..
Men det gick jätte bra i början.. sen så slutade jag rida helt och kände mig allmänt kass och red skit så jalle stannade  typ 3 gånger.. det är inte likt jalle!!!! men det var jag.. ett samspelt par ska vara så. jag kände mig inte p topp och släppte benen totalt och bara sluta rida helt, klart han stannar ? han kännde ju också på sig.. sen så tog vi en paus och så.. sen red om hela banan, och det gick super bra!! han hoppade så himla himla bra för jag red rätt:)  igår tränade vi mest på svåra vägar och linjer och inte höjden, kanske låg på 105 eller något.

Men känns så kul när soofia säger att han hoppar super bra och att vi är duktiga:) sen  att förra gången var de visst ett räcke på 130 och en oxer på 130/125 hade sofia sagt och då känndes de mycket bättre.
förra gången asså.. och då blev jag glad för då hoppade ju han super!
men de gjorde han igår med:)<3 dock måste han skooos nu! han ska skos nu!!!för de märks att han blir lite klumpigare och slår i sina framhovar i varandra typ..

Men är  nöjd:)<3


Hej

Hej jag har så himla mycket plugg... blir så trött.. plugg plugg plugg i varenda jävla ämne... pluggar som satan och har knappt tid till att blogga.. men så tänker jag efter ? jag pluggar ju inte?  fast jag borde göra det ? vad är det som tar min tid då ?  ajah,, har haft svårt med bloggande ett tag.. eller ja.. en dag ! hha ha men ska bli bättre:)

Någonting är snart påväg på posten till mig iallafall som blir än överraskning!!!:D

En ledtråd.. man har foten i den!


today

Tjotja bloggen!
Idag har det vart en SUPERDAG!!:D
Först praktik hos härliga ingirid  .. mocka och fixa sedan såå hoppa jag bianca!
ett jätte fint sto som är lite sen i utveklingen.
hon hade hoppad 2 eller tre gånger i  hela sitt liv tror jag:)
Hon var så himmla duktig.. hoppa en oxer och ett räcke, och för att inte hoppat typ innan var hon jätte duktig och hoppa oxern på 85 cm:) hihi gulliga bianca!
tycker verkligen om den hästen!

sen så skulle jag vara ledig från stallet  idag och va med totte..
men ändrat så skulle jag till stallet jätte snabbt och bara ta en sväng på jalle för att se om han skötte sig.. efter igår..Men det blev en rätt bra normallång ridtur.. red ut och galoppera på grusslingan! han va jätte duktig och snäll, sen red lite på gärdet med sofie! och han som brukar va så okoncentrerad och latcha runt på detta gärde men icke! han var jätte lugn, och avslappnad och red på fint i båda varven trav/galopp!

mysgubbe!!

föresten, när jag tog in honom istallet så var han lerig från öron till svanstopp! hård jävla lera asså! men skynda mig och borsta och så för jag ville bara iväg och rida för jag ville veta om han gick eller inte.. och de gjordeh an ju :) så efter ridturen så tvätta jag hans ben, man och svans och huvudet och pannluggen:) den blev kolsvart igen !sedan flätade den..   sedan putsade jag i ca 30 minuter med mammas bästa putsborste och torka näsborar och olja in näsan och allting sedan var klockan visst halv 7 haha... han blev vacker iaf!både han och jag njöt av att få vara ensamma i stallet! sedan fick han sitt duntäcke på sig och in i boxen oxh slicka saltsten som han brukar göra oavbrutet i 15 minuter <3

från att inte åka till stallet alls till att va där till halv 7:)
okej 2,5 timmar kanske inte är så mycket MEN allting var färdigt när jag kom till stallet så de var bara att rida:)
red och putsa på jalle bara :)

 älskar dig baby


HV POLO

dom här skulle inte jag tacka nej till!!


mer vild än tam

idag red jag ut på jalle barbacka och galoppera lite på grusvägarna.. gick bra, eller han var ju pigg och hoppa lite upp och ner och sen axelera till tusen när jag släppte honom,, men han va snäll:)sen skulle jag rida hem och skulle bara testa att rida runt i en liten volt i ett vägskäl för att se om han lyssna och då bröt helvetet loss.. han backa, jag smaka på han ställde sig och gjorde caprioller, flög ner i diken och sprang upp på grannens tomt och hoppa  runt.. i 10 min..var tvungen att hoppa av två gånger för han inte skulle välta över ner i diket och jag skulle komma under.. andra gången när jag stod på marken blev jag arg och tog i jalles huve och titta honom i ögonen och grät och sa: dumma dumma häst snälla kan du inte va normal,, jag hatar livet och fitt skolan snälla, inte du också! blev så frustread.... hoppade upp på honom igen och han gick jätte lungt och  fint i volten i båda varven....
undra om han kan höra mig ? sen red vi hem, eller trippa hem..

En tidsfråga innan det händer ngt med mig, jag lever farligt
haha
älskar dig ändå konstiga envisa underbara skrälle.


HiHI

Hej:) ville bara säga till dig som kommenterar anonymt: du vet att jag vet att jag vet vem det är;)
men det finns IP adress också .. tänk på de:)så ja ser;D


coolt

sitter och lässer på www.dressyrmupparna.blogg.se och läste ett inlägg om någon bok. läs hela inlägget själv på deras hemsida:) men så stod det såhär

• Hästar med små ögon är omedgörliga och har svårt att lära -
• Hästar med stora ögon är ambitiösa och litar på människor- jalle har stora ögon och de tar tid för han att lita på någon men när han väl gör det litar han på en väldigt mycket och han är amitiös
• Hästar med virvlar mitt i pannan är okomplicerade 
Hästar med två virvlar i pannan hetsar ofta upp sig och överreagerar - jalle har två virvlar och ibland kan han hetsa upp för ingeting men inte så att de blir för mycket.. utan kan överreagera, om ja trycker till med skänkeln lite, kan han tycka att jag sparka han jätte hårt haha..
• Hästar med öronen placerade brett isär har sannolikt god inlärningsförmåga och är stabila
mm. jalle har öronen  brett isär och ha är enormt lättlärd och arbetsvillig!


häftigt att de stämde:)

blev en liten muskelbild


Hej hej mina tappra vänner

hej mina tappra vänner somm läste min blogg igår utan ett blogginlägg... förlåt men får blogga extra mycket idag.

Igår var det en fin fin dag.. var i stallet länge och red ut med sofie! så himla mysigt i<3 Jalle var jätte fin , lite taggad men vad gör det?

När vi ridit färdigt satt emilie och jag i solen och tittade ut massor i börjes katalogen vi ska köpa när studiebidraget kommer:)

sen kom totte och hämta mig och skjusa hem mig så jag kunde hämta mina grejer och badkläder!! sen åkte vi till simhallen! det var jätte mysigt och så himla avkopplande! efteråt åkte vi til han och laga tacos och åt och sedan mös med film och grejer!

och nu ligger jag morgonen därpå  i hans säng och dricker dumleoboy.. ska snart åka in till stallet!¨
så vi får ta en bild på vackra sina som han har på sin dator<3


Ändrade planer va!!

Nu äre så att det har blivit helt ändrade planer igen!!! Jag ska inte flytta stall. Ända sättet jag gick med på att stå kvar i vårt stall är att jag skulle få ett ridhuskort på staby, då får man nyttja , ridhuset, paddexbanan och gräsbanan.
Och då är ju allt super. jag har en bra tränare med och stallet är nära.

Att ett litet kort kan ändra så mycket..

Men de kan det!

men vem vet... kanske flyttar i vinter  eller om de blir något hastigt.. men det får ni ju reda på här i bloggen:)



Så nu blire så att vi i stallet håller på med en hemsida:) eller jag, åt alla i stallet .. som kommer handla om vad som händer i stallet och om alla i stallet :D
mer info kommer! intressant va ?:)
Och om två månader kommer stallet vara fullt och om några månader är alla boxarna upptagna så då blire fulltupp :D

bara för att jag är så pepp inför sommarn så får de komma en härlig sommarbild på mig och jalle i deras hage! och stallet i bakgrunden:)


Nåt säger mig att det inte är som det ska..

Ja.. något säger mig att det inte är som det ska med mig. Eller det vet jag ju att det inte är!

Men min kropp har vart så lustig på senaste tiden. Okej kronisk ryggsmärta har jag ju haft i mer än 2 år men det blir ju värre och värre .. .. men det är inte det..

utan jag har börjat få näsblod  näsblodfors  ungifär varannan dag! och det är inte lite näsblod.. utan det bara forsar och kommer klumpar och tar man en stor pappershanduk måste man byta efter 5 sekunder för att den är helt röd!
Yrsel och illamående har  jag också haft mycket på senaste tiden.
Och inatt svimmade jag.
Jag och totte sov som vanligt så vaknade jag av att jag mådde illa.. skulle gå upp och dricka och att ta mig till kylskåpet tog ungifär 3 minuter och det är 15 meter dit ? såg ingeting, vart hlet kolsvart(brukar se annars och gå rakt till kylskåpet) och yrade om kring och visste inte vad fram eller bak var.. sen när jag skulle dricka kunde jag inte för jag mådde illa och sen sprang jag tillbaka in i sängen. men yra och såg svart och sprang in i köksdörren , sen letade jag mig tillbaka i sängen och slängde/ramla mig i sängen och svimma. Mamma och totte hörde att jag skrek att ja mår illa och så så mamma kom inspringandes.. så sa ja känn på  mig känn jag har massa feber!!! så sa mamma neeej amanda du är alldels kall och svettig!!!

somnade vid tottes fötter då jag inte ens kunde lägga mig till rätta...


haha är detta normalt eller är det kanske något som inte stämmer  med mig eller min kropp eller ?
Idag i skolan skulle jag in på lektion och då kom näsblodsforsen igen och blodade ner hela skoltoaletten och golvet. emellie i klassen hjälpte mig som tur var.. kanske stress ? eller ngt annat, som man kan koppla in yrseln i ?


Ettt stoort problem är det iallfall! måtte det lösa sig snart! <3

förhoppningsvis kanske jag kan få ut sömnpiller och då kanske allt blir mycket lättare , när man har några timmars sömn i sig!


Jag älska dig

Jag älskar, älskar , älskar dig!
Från det kan ingen hindra mig.
Vad som än händer imorgon eller idag.
Kommer ingen att älska dig mer än jag !


http://www.equitours.se/resor.cfm

http://www.equitours.se/resor.cfm

Här finns det bara massor av olika ridresor /hästresor! så himla frän hemsida, vill verkligen åka på någon resa: )


Hoppträningen

Här kommer en lite film från träningen med alla filmer i :)
Ja som sagt så va han jätte duktig och älskar att träna privat. fyfann vad det är värt det!
Bra med sofia med är att här ska inte fjantas med smala oxrar heller.. haha BREDA parallell oxar , de gillas;)
Och de är ju inga jätte lätta vägar man rider men känner man att man inte klarar de så äre inte så att hon tvingar än utan hon ser diret vilken nivå man är på.
Värsta supertränaren.. självklart blire träning nästa vecka också!

 


Hoppträning


Efter trekominationen så hackar det lite men blir bra sen när ajg rider emot räcket, så filmen är inte slut efter trekombinationen:)

Hopptränade igår för Sofia! Hon är grymm att träna för asså!
Igår var det sista ansökningsdagen till Östgötateamet hoppning med så 2 april blir det mönstring för det. Snälla de får inte bli i tollstad! även fast det lär bli det.. hatar det ridhuset! hellre staby!

jalle hoppar tre kombination med för andra gången i livet och för första gången med rätt avstånd! han va så duktig:) kommer mer filmer och berättar med hur det går för nu kommer min lärare håkan!!


aww

tittar på bildern sen förra sommaren en tävlingsdag:')



Titta

Titta vad ajg har fixat! kolla på vänstersidan högst upp så kan man ställa frågor till mig enkelt!!:D eller så hittar du en knapp duk an trycka på under varje inlägg under kommentera så finns det en liten knappelliknapp:)  när jjag fått många frågor lägger ja ut de på bloggen!
vill du också skaffe en sånn ? maila mig [email protected] och säg att du vill ha så skickar jag en inbjudan:)
Jag fick min inbjudan av Amanda Björkholm - somethingneew.blogg.se


Träning idag

Träning idag!! både för mig och hästen! ska ut och gå en timma nu på förmiddagen för jag har ju studiedag:) får inte börja springa på mina kilometer förs jag är helt frisk igen:/ men sen ikväll är det träning för soifa igen! ser verkligen fram emot det och jag ska försöka ta med någon som kan filma:) undra vad jag får göra ikväl..denna gång! totte kommer till mig efteråt sen:)


hihihi

haaha angående tidigare inlägg: totte och jag är inte förlvade.
Iaf inte med ringar;)

klart vi har lovat varandra att vi kommer älska varandra livet ut, men istället för ringar har vi halskedjor med brickor med våra namn inristade:)


adhd

Hej igen. nu sitter jag här utan min pojkvän. ensam i mitt rum! men det är sköönt!
Sitter och läser massor om adhd... fyfan , skolan borde verkligen få gå kurs i det!

Men sen blev jag också glad... läst massor av bloggar med tjejr i min ålder som har adhd.. de skriver att när deras medicin går ut så får dom också ångest,gråtattacker och mår piss!!
haha jag är inte ensam!

när min medicin går ut typ runt 6-7 på kvällen sÅ blir jag såååå trött.. orkar inte lyfta ett finger knappt.. det är ännu värre när ajg itne tagit medicinen på hela dagen.. det hade jag inte gjort igår och jag orkade itne gå någonstanns.. men jag gick med min mattallrik och skulle ställa den på diskbänken men vilket resulterade att mitt ben vek sig och jag orkade inte hålla tallriken och den flög i backen och gick sönder!!
så sjukt va ? så kan jag känna mig vissa dar utan medicinen.
men tillbaka till kvällen när medicinen går ut. då blir jag så trött och kan ligga och gråta flera timmar, få panikångest och må allmänt skitdåligt... trode jag var lite konstig eftersom att de händer varje kväll.. och läkarna har sagt att det beror på medicinen. men vafan de har inte jag trott på , jag har trott att det bara är något man skyller på . men de har nog rätt.. alla de här tjejerna jag läste om mådde precis som mig när medicinen går ut..


IM NOT ALOOONE!!! HAHA:).


heej

hej vänner ! har inte kunnat blogga idag för att vart i  skolan till kvart i 4 och snörvlat.. tog bussen hem direkt och gick en prommenad på en rask timma with the dogs. Sen blev det stallet och sara hängde med och fota! jag longera jalle lite bara idag då jag fortfarande är sjuk och mårilla och fryser till en iglo.. fattar inte hur jag kan frysa!!! när det är 5 plussgrader går jag med 1 tshirt 1 långärmad, fleece över de sen en tjocktröja över de sen en dunjacka och sen en dunjacka till över de:) så frysre ganska lääätt! men ajah.. borde rida lite mer innan träningen imorgn så kanske han skulle va lite lugnare än förra gången, även fast han va jätte fin förra gången så skulle de inte skada om han va liiite mer icke´glad på att hoppa:D haha ni fattar:)  men nu ska ja till min man jag är förlovad med.

mums

;)<3


här är den!

här är den där tävlingshaklappen jag köpte! tävlingskrage eller va fan säger man? tycker de är fult när man bara sert såhär men de är jävligt skönt och smidigt!!och de ser ju ut som en skjorta när man har kavaj!!:D
ajah, är as nöjd med den och den är aaassnygg:)

riktigt såhär mörk är den inte...

åh riktigt såhär blå är den inte!

den här bilden är suddig men ungifär den blå färgen har den:)
:)

ska köpa ett par aaas snygga röda catagoridbyxor mamma fann där när jag får pengar:)


Längtar

Åhhh! ligger som en dööing i min säng och bara längtar!
längtar till att få flytta stall!
Är trött på att itne kunna rida ut ordentliga vägar, för alla är förstörda här där vi är nu! finns typ en grusväg att rida på och om man vill komma till en annan väg typ så får man rida runt hela skiten.
Vill till nya stallet! här är fördelar och nackdelar med det nya stallet!
Nackdelar:
Lite längre hit än till där jag är nu! tar ca 20 min hit.. men de är fan inte långt;)
Inte lika stora hagar som i vårt stall nu. men om man tänker efter så vill jag ha jalle mycket hellre i deras hagar! dom är rätt stora ändå eller dom  är stora. och typ 5 sotra hagar till skillnad från våran stora parasithageg där hästarna går året om. men nu har vi byggt två småhagar till och dom är mindre än de i nya. så de är väl ingen nackdel..

Finns ingen mer nackdel!:D
Fördelar:

Spolspilta varm och kallvatten
Det finns spolspilta
Paddexridbana
En stor ridslinga
3 ridhus med skritt avstånd.ett är nästan alltid ledigt och de är gratis att rida där på fritid.
de finns matrum i sadelkammare
stora utrymmen och bra gångar
stora boxar
förvaringsrum med varsitt jätte stort fint skåp
3 täckeshängare var
Och har typ 8 kompisar runt om så man behöver ju inte rida ensam förutom dom dagarna då man känner fört:D
billigare här än i gamla
jaa, finns tusem grejer jag vill rabbla upp..

vill verkligen flytta hit nu.
En nackdel finns! och det är att ajg ska träna för sofia nu framöver!
men det går att fixa! ska ju inte träna varje vecka, men mest nu på våren, sommar och hösten och då kan mamma och pappa och LINN :D köra transporten för det är ju itne halt underlag ens:) så de sak inte blir några problem eller hindra mig att flytta..
äntlgien ska jag få stå i ett riktigt stall igen... även om jag gillar vårt gamla så tror jag ni förstår:)

svarta jalle på hösten:)


prosit

ååh! har varit sjuk i 3 dagar nu! I lördags kom det... sen till söndan blev det ännu värre.. totte hade 40  gradersfeber och svettades och jag låg här óch snora med huvudverk! åkte till lfk en liten stund när totte åkt men klarade inte av att va där så åkte till stallet men åkte hem direkt för att ja mådde så dåligt .. på kvällen åkte jag till totte( igår kväll och jag låg med feber och snuva och han likaså! det ble verkligen ingen skola för våran del idag och vi har bara legat däckade hela dagen. jag känner mig inte ett dugg bättre.. bara lite lyckligare av kärleken. sebbe fick iaf körkort idag, grattis! så han va snälll och skjusa in mig till stallet så kunde jag inte motstå jalle. han fick galoppintervalla idag också.. märktes att han inte gick igår! han är jobbigt pigg. så fort man läggerpå skänkeln ( när man rider ut så flyger han upp i luften! puttepelle..

ikväll ärjag inte så katig.. kanske inte skulle satt mig på hästen! men det hjälpte för stunden<33

nu ska jag sova, och nysa och gråta


Kavaj till salu

ska nu sälja min gamla kavaj för jag har köpt en ny och jag rensar hemma!
Det är en jacson, storlek 36.
använd några gånger men ser helt oanvänd ut.
det är samma som på bilden men den blåa!

200 kronor eller bud:)
[email protected]


träns till salu

träns till salu! nypris 800 jag säljer det för 400 kronor alltså halva priset.
 storlek cob! är aaaas snyggt! använt väldigt lite. några gånger,:) maila om du är intresserad:)
[email protected]


funderar

funderar på att åka till örebro på deras tävlingar som är snart och årsdebutera där. är det någon mer som ska dit:)?


haha

hahaha fan va kul:D


smart


igåt fick jalle intervallträning i 40 min! de tyckte han va skoj!!


åh nej

såg en irriterande grej nyss:(
var ju på fredriksborgs och köpte min bygelnosgrimma för 279 :-
och likadan finns på hööks för 198 kronor!! =(

läste nyss att det hälper även på starka hästar som kan dra och ''tar bettet''  eftersom att de inte kan lägga käkarna på sne.
finns många debatter om nosgrimman. men veterinärer och tandläkare är överens.
torbjörn: den är jätte bra om man sätter den på rätt sätt.


!!

var 4 ifrån att slå mitt besöksrekord igår!, det är kul att det går uppåt och inte neråt iaf!!
Nu ligger jag i sängen med en sjukling, fast jag är också sjuk.
 Jag är jätte förkyld och har huvudverk för snoret har åkt upp i hjärnan, sen så hostar jag. ajajajaj. men mannen min har nästan 40 graders feber och hostar som en, ja? lama .
känner mig inte så jätte sjuk jämter honom.

Idag blir de att åka ut till LFK och titta på deras tävlingar!
sedann blir det stallet och sen  plugg!
happy day..

får bli en bild på christian! han är söt på sitt sätt.<3
tyckte ni rätt låt vann föresten ?
jag tyckte att the mooniker skulle vinna!:D
och christian me  så klart men the mooniker av dom i finalen!

men hellre att erik vann än danny!:Doch så blev de:)


Fredriksborgs ridsport

Idag var jag i lilla mysiga affären Fredriksborg ridsport! Dom har faktiskt jätte mycket:)Jag råkade köpa eller fick av mamma en mörblå tävlingsskjorta/krage med små vita prickar på med räfflat där fram på som på den ja la in förut.. jääättte sööt! ska ta bild på den och lägga in senare!:)....
...men åkte dit för att köpa nosgrimman som sofia tipsade om, som var jätte bra och speciellt för kännsliga hästar.
Ifrån början är det en islandshästnosgrimma.. haha. men nu har allt fler och fler ryttare  och större ryttare börjat använda den eftersom att de avlastar mer och de ger inte tryck någonstanns!

vet inte riktigt om den ska sitta lägre,högre, hårdare osv.. men här är en bild.
Vi sänkte den 2 hål efter bilden är tagen!!!så längre ner ska den sitta iaf:)

betyg då: Ja, jag märkteskillnad. dock visste jag inte riktigt hur håret eller hur den skulle sitta, får fråga hur den ska sitta precis nästa torsdag:) mnen skillnaden var nog att jalle kännde sig inte lika trängd, eller typ ihoptryckt, han kände sig mer fri:D ?
eller ah jag kände skillnad, jag kunde ta lite i honom utan att han irriterades ngt, han blev modigare typ, han lät mig ha lite mer kontakt, men är fortfarande lika kännslig och fin i munnen, han slänger inte upp huvet när jag tar lite mer.. ajah hoppasw ni fattar, kände skillnad iaf.
kan rekomendera varmt till alla men speciellt till er som har hästar med lite kännsligare mun.)


gjort om mitt rum

Nu har jag äntligen fått lite ordning
på mitt rum! slängt två kassar fullproppade med kläder... sen slängde jag in en full ikeapåse med kläder jag verkligen verkligen inte vill slänga , ville inte slänga dom andra egetngligen men mamma tvinga:'(

köpt nya hyllor och byrå och vikt oihop massa och lagt i varje hylla,proppat ner kläder i nya byrån (fint) och fixat ordning! nu kan man gå i mitt rum igen:D

KÖPTE OCKSÅ ÄNTLIGEN EN NY MADRASS TILL MIN SÄNG!! OCH FYFAN VAD SKÖN!! den formar sig exakt efter kroppen:)

dock när totte hoppar i sängen blir de som ett v man glider ner där han ligger  typ haha

här kommer lite för och efter bilder:)




EFTER










villll haa

Senskydd Eskadron Flexisoft ProSafe

vill ha när jag tävlar , eller jw eller cwds läderskydd.
Ny modell på senskydd ifrån Eskadron! Senskyddet har extra förstärkning i grått baktill för att ge ökat skydd mot slag.Insida i neoprene. Fästes med två elastiska kardborreband. Maskintvätt 30 grader. Försett med Flexisoft-zon upptill.


Catago Performance arbetsdamask
Vill ha när jag rider markarbete och sådant..
Benskydd i noeprene med keramisk lera, som återger värmen från hästens ben. besnkyddet har ett stort kraftigt och reglerbart kardborrelås samt ett brett neoprenband som effektivt håller beskyddet på plats. Det nedre breda neoprenbandet med kardborrelås ska placeras nedanför kotan för att fixera placeringen och optimera stödfunktionen. Konstruktionen ger en god flexibilitet och kan därför användas till både fram- och bakben på alla hästtyper. BRA TRÄNINGSSKYDD!

har skickate efter

har skickat efter den här , som man kan klippa ställen som är svåra att komma åt och om man har missat.
Lister Pico klippmaskin
199:- från 

Equality Line


hahaa

titta vilken smart grej!! har aldrig sett det här förut :)
om någon har en sånn funkar den ?
H2gO-bag 80 Liter
http://www.hastshopen.se/product.html/h2go-bag-80-liter?category_id=122


Hiss/diss?

Hejsan igen! Charlies har fått ut riktigt härliga vårnyheter i butiken som är lite annorlunda! här är några av dem. Vad tycker ni om den, hiss eller diss? rösta!:)


Hiss eller diss på strumporna ?jag tycker de är fina:)

Strumpor . hiss elelr diss?


Free polls





hiss eller diss på denna fina tävlingsskjorta från equiline? själv tycker jag den är as snygg!

Equiline tävlingstshirt. hiss eller diss?


Free survey




och till sist den här ifrån anna scarpati
ser rätt oskön ut att ha på sig..

anna scarpati tävlingsskjorta. hiss eller diss


skulle inte tacka nej till..

var inne på http://johnwhitaker.com och det finns mycket man inte skulle tacka nej till!
här är lite ja gärna skulle vilja ha. benskydden ska jag förmodligen köpa.






ingen skola

Ingen skola för mig imorgon!:D det innebär en heldag i stallet<3


träning

Idag tränade jag ju för sofia! och jag har fått en ny favvotränare!!! ska börja regelbundet för henne nu, nästa gång på torsdag nästa vecka privat igen! det är vääärt alla pengar. för hon är grymt duktig, så fort hon säger hur man ska göra så blev det rätt.
vi tränade på olika linjer idag, och jalle var super duktig!!
sofia tyckte att han var väldigt lätt att lära och att han förstod bra och var arbetsvillig och att han fick fina runda språng  och hon tyckte vi var duktiga:D
bästa tränaren helt klart.
sen så ska ja teta en ny nosgrimma, ska visa en bild på den. den är bra för kännsliga hästar med kännsligare munnar , den nosgrimman trycker inte ngting.så de blir att införskaffa :)
lägger inte några filmer, också en bild på de olika vägarna.
här är de olika övningarna, linjerna jag red. rödprick =start
3an gick as bra också, fast den va svår! alla vägarna var lite luriga:)


först värmde vi upp på de lite högre räcket närmast hit. sen började vi med den här övningen överst.
här under är en annan linje


här är en linje o kombination, vet inte om de räknas som 3 komb.


Jippie:D

Vill att skolan ska sluta nu så jag kan åka till stallet! ska skynda mig efter skolan och åka till stallet direkt och träna med jalle :D

hösäcken, magen mådde bra i kreta.


Hästtest

Hästistest

Favorit
Häst:
  Just nu Jalle!<333
Sadel: Prestige Versailes
Träns: Hm, av alla jag äger är det nog lacktränset.
Nosgrimma: Engelsk
bett: mitt tredelade gummi eller mitt stulna novabett
Schabrak: svårt att välja i vimmerby,meeting (3 dagar) så hade jag ett schabrak till varje klass;) kan inte bestämma..
Benskydd: vill ha jw eller cwds läderskydd, ska köpa såsmåning om, eller eskadrons nya
Lindor: elastiska med fleece i
Hjälptygel/halsförlängare:
gummisnod
Gren:hoppning:D /hunting
Hoppryttare: Rolf göran bengtsson
Dressyrryttare: hmm, han på gbg är min nya dresyridol:D
Tränare:Roine:D men imorgon kanske ja fått en ny;)
färg: Mörkblå

Antingen/Eller

spö/
sporrar
Unghäst/färdig häst
chaps/stövlar (älskar chaps, smidigt  och går ngt sönder är det bara köpa en ny del, dock ÄLSKAR jag mina nya stövlar<3
hoppning/dressyr
bett/hackamore
schabrak/vojlock
ländtäcke/ridtäcke
halm/spån
hösilage/hö
rakad
/mycket päls (beror på om man tränar)

Du
Hur länge har du ridit: I hela mitt liv!
Hur högt har du hoppat: 140 oxer barbacka;) dock kan ja hoppat högre ute!, har inte direkt emd en tumstock med mig ut.
Vad har du tävlat/tävlar i: bara hoppning
vad är fördelarna med dina ridning:(säger vad andra har sagt till mig, har svårt att säga ngt bra om mig själv:)) min blick. och att jag har en väldig kännsla för hästar,  mjuka händer, kan anpassa mig efter hästen jag sitter på.att jag rider ''prydligt''. snäll ridning mot hästen. haha kommer ihåg en gång på prisutdelning så sa prisutdelaren '' du är var min favorit ryttare  genom hela dagen idag!!'' :Dbara tacka och ta emot!
Vad är nackdelen med din ridning: att min hoppsits kommer lätt fram i dressyren(eller asså typ, de syns att ja är hoppryttare).fy, håller på att ändra det! mina knäslut ocksåå, men har tittat på bilder som ja tagigt de senaste gångerna jag hoppat och då har de vart fina:D sen är jag dålig på att när jag ska trava kortar jag tyglarna och travar direkt,eller kortar tyglarna och galopperar direkt. det har ledit till att så fort jag kortar tyglarna springe jalle ivääg lite. så nu när jag tar tygeln skrittar ja några meter innan så han vänjer sig bort:D
Vad är dina mål: att ja ska ha ett framgångsrikt hoppstall och va en framgångsrik unghäst utbildare och hoppryttare:D


VILL HA

VILL HA- SKA HA
Tycker mörkgrönt är så jävla snyggt asså , både på kläder och hästar! men favvofärgen är mörkblå såklart men den här slår nästan.. de är inte så vanligt att se mörkgrönt på tävling!

, så snygggt , ska ha!!

fint de kommer bli på jalle<3


bli så arg på alla luvor btw!
Antingen finns de full eller ponny, ponny är försmå för jalle och full är förstört! leta i hela gbg efter en enfärgad mörkblå luva i cob, hitta ingen! så om ngn vet vart man kan köpa de så säg till, svart och burn går med bra:)


Snyggt

Här kommer lite snygga schabrak, finns massa mer så ja skulle kunna fylla hela bloggen, men valde bara några:)


jw, snyggt finns i rosa med:) och de är skapligt snyggt de med :)

snyggt
självklart min färg - mörkblå.

detta är as snyggt, finns i rött också!

allt hittar ni på
http://www.ridsportbutiken.net/


Övning

här är min övning ja gjorde till sosse!
Lydnad, gymnastik och bra för ryggen.


..

Idag har jag vart i stallet med sofia!! hon hoppade jag och bärde fram hinder:D sen fick jag rida också!  vi har så himla roligt med varandra:) sen fika vi och prata allmänt:)
sen vidare till mitt stall och red arabrundan ,med linn!  haha inet bara jag som fått vårkännslor! jalle är rädd för typ allting, och hela kroppen spritter. han är lycklig. men de roliga är att han typ bajsar på sig för en snö hög sen går rakt över den..

nu sitter jag och pluggar,imrgn blire träning!

I helgen blir LFK för att titta på när ingirid tävlar!:)

emilie på balansträning! haha ser ut som hon hålller i tyglar men de finns inga tyglar


Idag

idag har jag haft praktik hos ingirid i mjölby! vart jätte roligt.. bättre praktik får man leta efter!:D
emilie och nathalie var också där.¨..
gick fort att göra iordning allt sen åt vi och sen arbetade vi med hästarna!
för red nathalie och emilie lilly och la rouchelle, stavning?
sen red jag bianca och ingirid sophia och körde galoppprogramet! bianca är inte så jätte rutinerad(ung) och kunde tappa bjudningen i bland, i slutet så jag blev lite tött jag med! och ryggen fick verka lite extra! men det är nyttigt! både för mig och hästen!:) tycker om bianca jätte mycket, synd att det är en dressyrhäst:) hehe..
sen red emilie dinaldo och nathalie gjorde sitsträning på shariff, sen bytte dom om! Och de försökte tvinga upp mig, men vägrar ha träningsverk inför träningen i övermorn, förrförra gången kunde jag knappt gå ;)(fast det var ju när vi stått i lätt sits en hel lektion..);D

sen åkte vi hem och jag red jalle och emilie terika i rid''huset'' som bara har tak , inga väggar!
Jalle var lite prllig idag, hoppa och skutta hela vägen till ridhuset. sen var han jätte fin i ridhuset!
sen i slutet när vi skulle rida förvändgalopp och jalle var lite flummig och ur fokus och bara galoppera runt tog jag tag i han och sa hallå ?  då låste sig hela huvet och han kunde inte gå ngt håll, bara stå upp på bakbenen. då får man va lugn, jalle är så söt, när han inte fattar låser sig heela huvudet. men eefter det så koncentrerade han sig bättre och han var super fin , red två varv förvändgalopp i vänster varv och två varv i höger. dutti jallan!!
awn var han lika prillig på hemvägen.
en fråga ? hur kan jalle va så pigg och glad och framåt när man har ridit ett hårt dressyr pass på en timma ?
inte ens trött haha...
han har väl bra kondis för han skulle kunna gå flera timmar:D

Emilie fattar nu varför ajg itne vågar släppa iväg ngn på jalle (spec ute). han kan vara jätte snäll!!
men ibland från ingenstanns, han kan va  jätte lugn och snäll , sen helt plötsligt vända om och ställa sig och hoppa upp i luften, haha och de är inte lite heller.. så frågar man jalle, vad håller du på med?  så säger han, ja vet inte.. så fortsätter han! sen får man vänta till nästa utbrott:) men oftast är han snäll!!
ps, han är aldrig dum, bara lite busig<3

ja och bianca<3

larochelle:D hon är lite stor ja:)
tänk er när man leder ut henne en blåsig dag och hon hoppar runt en lite över allt:)?

hon är jätte fin att rida!


har tusen bilder till men de hittar ni på facebook:)


IM ON MY WAAY:D

Nu är jag på  gång! folk har redan börjat tävla och är fullt igång .. men nu kommer jag igång!! snart får man akta sig ute på tävlingsbanorna igen!:)

På torsdag blir det privatträning för Sofia Bengtsberg!!
På söndag eller om det var Lördag bler det Dressyrträning för Pia tejvik!

känns bra att komma igång och verkligen utnyttja den fina häst man har:)
ni fattar vad jag menar!?


.....

Lite kort om igår
Vakan upp med min man, sedan åkte jag till stallet. red till ridbanan med linn, totte kom ärven dit och tittade!. Det var fint väder så vi red nakna linn och jag, alltså inget ländtäcke. jalle kände sig lite friare och var lite starkare. typ som han var i lätt an i mjölby. stark. eller stark och stark, som en normal häst kanske !:D Men han känndes jätte fin! vi rid massa små övningar med svåra små svängar  typ omhoppningsvängar i lugnt tempo och jalle var så klart fin fin fin!!!<3 älskart.

Idag var det heda, jag hatar ovälridna hästar. den bästa hästen som finns på heda är dreamer, typ finns ngn mer.

sen var jag inte i mitt stall , fick ledigt wii:D
gick hem och  mös med totte stund  sen gick jag ut med hundarna i 30 min sprang hem tog på mig träningskläderna och mötte sofia och vi gick 1 mil. känndes knappt. tog inte så lång tid. våra munnar gick i ett och jag älskar verkligen henne.  sofia är bäst. min bästa vän<3


På onsdag ska jag till sofia och ska bära hinder och slava när hon hoppar!  ska bli kul, bara vi två:)

mamma sina


ååh sina så söt! titta magen:) den växer  mer och mer och är större än vad de ser ut på bilden:)
Men fan vad fin hon är . hon äe 20 år! och är med föl i 9'/10 månaden och har alltså inte ridis ordenligt på flera månader! men är så fin ändå!
haha hon har mer muskler än endel hästar som rid regelbundet till och med!
gammeltanta


Dagen

Idag hare vart en bra dag. vaknade upp med totte och låg och myste till typ 2. sen red ja och linn till ridbanan och hoppa massa studs!  sen efteråt vill e jag ta ett språng på 120 för att bekräfta att det är lätt! och han hoppa super-när jag red super:D han hoppar om fan, undra hur högt han kan hoppa egentligen! ville inte höja mer för att man måste ha jätte kort galopp när man svänger in mot hindret för det är lite halt sen få upp den emot hindret och de är rätt hårt.. så hoppa några språng .på 120 och det känndes lätt. perfekt inför tävlingarna , de kommer kännas jätte lågt.. bara ja rider som jag kan:)

Här kunde jag gett mer eftergift!! men blev ett sånt kädra språng haha-






Hoppsi hoppsi.. ni ser ju underlagt. men skulle aldrig rida där om de va jätte farligt.



åh hopp

sen trava jag jalle på lång tygel så han fick jobba i en lägre och längre form! försökte ta lite bilder på det.:P



<3


nyttigheter

igår fick jalle gå på volten! tänkte tömköran på volten först men kom  på att jag måste köpa bättre tömmar!! så han fick gå med gummisnodd istället. knyter en knut på gummisnoden mellan munnen och sadelgjorden , svårt att visa vart men där gummisnoden är som längst för att de ska bli jämnare stöd för annars tycker jag att om de springer mer med huvet åt andra sidan och inte liksidigt så drar de ju mer i andra sidan och de kan springa och spänna sig. så den iden funka verkligen jätte bra! sofie kom bort också och prata och jalle v jätte duktig!<3


Detta visste ni inte om mig!

Ska börja med veckans, ''Detta visste ni inte om mig''
Varje vecka ska ja säga en/två grejer som ni förmodligen inte vet om mig!:D

Första!

1. Jag har ADHD
kanske ni visste men det tror jag inte. fick diagnosen rätt försent, fick den i 7an, och då gick det sämst i skolan och hade MASSSAA frånvaro! hade - på varje betyg typ, alltså att jag inte klarat kurserna. Sen fick jag min diagnos och bytte skola. det slut med att jag gick ut nian med 295 poäng:) inte ett G hade jag:D

Ibörjan så testade vi olika doser av medicinen . det är amfetamin i och det gör så att man inte blir hungrig.. i början åt jag 3 tabletter, men då spydde jag hela tiden och såg ut som ett skelett.   och sen tåg jag två bara, men de mådde jag också så dåligt av, och nu äter jag en bara! och det mår jag rätt bra av, den funkar verkligen. Jag är inte hungrig på dagarna så äter mest på kvällen!  men jag är vekligen beroende av min medicin! när jag inte tagit den så orkar jag knappt gå upp ur sängen.. samma på kvällarna. medicinen går ut runt 6 -7 och då blir jag så trött och orkar inte med ngting!

Har ni frågor om ADHD ELLLER SÅ  äre bara maila mig(sånna som jag kan svara på) eller kommentera:)
[email protected]

en sak till: ADHD ÄR INTE DAMP! Som tyvär många tror... adhd är mer psykiskt, damp mer fysiska problem. om man ska kortfatta kort.


tja tja bloggen

Heeeej!:D idag har det var ett underbar dag:D!!!
först skola.. men sen åke vi till stallet..
Jag fixade jalle och vi red till gärstaverken och klättra massa!! han fick skritta ner och uppför backarna ca 25 gånger coh trava 5 gånger och galoppera 2 gånger.. han va jätte lugn och fin:D sen när man ska rida hem blir han lite tagga och är mer i luften än på marken men de är okej! ar tvungen att rida in i ''ridhuset'' som inte längre är ett ridhus.. finns inget skal kvar:) men jalle gick in så fint och låtssades va en g p häst.
Sen red vi vidare och han fick galoppera snaaabbt på fältet!
sen hem.
älskar älskar min jalle! vi har så roligt:):D

sen när jag kom hem så tog ja på mig löparbyxorna och tröjan sprang och sola solarium i stan för första gången i mitt liv.. långtråkig, låg och sjööng och prata med mig själv hela tiden. kunde inte ligga rakt heller får då sprängdes min onda rygg. vet fan inte vad jag gör snart. opererar bort knölen själv ..
sen hem igen! hurtig.. ska börja springa varje dag nu.. börjar med 3 km och om en månad blire 5 km.
gött!!

Blev brun på kroppen men aktade ansiktet , kanske jag blir lika brun som i sommras:Dom emilie tvingar med mig ngn mer gång så;D


hahahaha!

den här filmen la jag in för några år sen och det har blivit värsta debatten!! gå in på klippet och titta  alla kommentareer?!! är det synd om hästen..tycker ni det? vi känner den hästen och han har alltid älskat vatten vare sig om jag skrattar eller inte när jag sitter på!! hahaha..


Gjorde en film igår



gjorde en film igår på mig och totte! ni kanske itne har ngt med det att göra men, det är min blogg;)
älskar älskar verkligen honom. kommer va vi föralltid:)

trött!!

Idag är jag trött!! vill sova nu!gick till  skolan till ända till 20 i 4, var tvungen eftersom att vi hade viktigt prov, men huvudverken och sticken i magen och spykänslorna sitter kvar än. spyr påt.. sen direkt till stallet! red jalle på ett gärde som är jätte litet.. vet inte om de är ett gärde ens, vi kallar den rundvolten för man rider endast på en uppriden volt där i lite mer än 1 timma idag tror jag. haha har kommit på en grej jalle inte är så bra på, snopet haha!:D nej man han kan inte stå i form när man gör halt:O hur mycket jag än sitter ner och använder båda skänklarna så de möter bettet så  stannar han bra, direkt men huvudet tittar på anting fåglar, en grästuva som ser god ut eller uppi himlen. Sen en grej till!! att stå still.. i 6 sek! det har vi tränat på idag:D okej, de är nog lättare i ridhus fakiskt men ändå. på gärden ska me funka! brukar alltid kolla hästen när jag rider ut att den är lydig, tempväxlingar, halter osv.. hataar ovälridna hästar som inte lyssnar. men iaf tillbaka till träningen! hn var jätte duktig  i slutet, formen kommer (ibland):D men i slutet kunde han stå stilla 6 sek massa gånger:D men som sagt han är bättre påt inomhus. påtal om inomhus.. idag har dom börjat riva ridhuset!!:(

längtar till sina får föl för då ska ja flytta stall också! kommer bli super med mer träningsmöjligheter. känns helt rätt faktiskt. vill inte kasta bort våran kapacitet i skogen! självklart ska jalle och jag fortsätta rida ut minst 4 dagar i veckan, för det tycker han om och han kan ju vinna ändå, men det kommer underlätta med ridbana! och ridhus med tränare nära.
muums!!
godnatt bloggar massa imorn

känner att detta inlägg blev lite rörigt ? men jag somnar vilken sekund som hellst,haha.

old bild men tyckte ni borde få se ngt nytt kanske


Uppvärmning

Uppvärmning för hästen är minst lika viktig som människans. Man har olika sätt att värma upp en häst på men huvudsaken är att de blir varma, får igång blodcirkulationen,slappnar av och känn mjuka och följsamma innan man börja jobba hästen! Något jag inte tycker om är när människor kommer inte i ridhuset skrittar några varv och sedan börjar rida hästen och kräva alldels för mycket av den och förväntar sig att de ska gå super innan hästen ens är varm! Ett tips till er, uppvärmningen är viktigt, de är som oss människor, tänjer inte vi musklerna innan eller stretchar vi inte efteråt kan få få träningsverk ömma muskler och muskelskador.
Såhär värmer jag upp Jalle när jag rider i ridhuset

*
Skrittar och travar på lång tygel till ridhuset, får rida en liten bit dit
*kommer in i ridhuset och jalle har fått upp lite flås, gör öppna och sluta i skritt
*travar några var i en lägre form
*galopperar efter bara några varv trav för att jalle behöver det, samma här på lång tygel
*travar i en lägre form, öppna och sluta, och sedan i volter,
*skrittpaus
*här börjar jag arbeta jalle ordentligt,, alltid gör jag några skänkelvikningar som lösgörande(när jag känner att han är uppvärmd)
Sen efter jag har ridit gör jag ungifär samma process, galopperar och travar honom lång och låg ända tills han slappnar av

utomhus
är med i en lägre form i alla gångarter tills han känns uppvärmd!


RSS 2.0