Kännslor införtävlingarna

Jalle och jag ska tävla i vingåker på fredag..
Vi åker 5 på morgonen! och sen så kommer de vara kokhett, både jag och jalle kommer dö:(
sen så titta jag startlistan, vet inte vem någon är förutom jag och en till från lkpg. lyckost dom som bor där som kan åka dit på 20 min .. vi tar liksom flera timmar bara för att åka dit;) sen så äre paddex.. både jag och jalle hatar de underlaget..men man måste kunna hoppa på allt:D sen så äre ca 3 timmar väntan till nästa klaass..

Men det kommer ändå att gå superbra tralalala, för jag har ju världens bästa häst och ska rida de bästa jag kan, försäöka iaf.. Sen ska jag tävla på söndag också i nrk 1m


Min vardags look


Detta är vad jag brukar rida med vanligtvis vid uteritt och träning:)
Sadel- det är bra att rida med;)
träns- antingen har jag detta träns eller ett annat med engelsk nosgrimma på- varierar för det är både olika nosgrimmor och bett på, veterinärer ´säger att det är bra att variera mellan 2-3 bett och det är ju rätt logiskt. jag rider oftast med 3 delat gumnmibett men varierar med tvådelat D-bett eller kör med bettlöst:)
martingall- har oftast det eller brösta 0 martingall för att ibland när jalle blir het gör han sina lustiga hopp och tar upp huvudet hej villt, speciellt nu med flugor, jag blir ennu stillare i handen också.
fram och bakskydd- är rädd om min älsklings ben, han får rätt stort steg och så när man rider ut och han blir pigg kan trampa sig lite och stryker sig själv bakBoots- Jalle har sett sådant överkliv och vill inte riskera att han ska trampa sönder karlederna och när jag tränar finns de risk att när de landar i hoppet kan de trampa sig(men inte så vanligt)sen har han en spricka i ena hoven på insidan som inte får trampas upp, har lite problem med den...
Spö-rider jag aldrig med, har gjort de två gånger nu när jag hoppat för att slå till mig själv på knät när jag rider dåligt.


Dagens ridpass

Hejsan alla tusen faaaaaaaaans*

Idag så har jalle och jag fått oss en genomkörare:)! eftersom att det är så jävla varmt ut så  kan man inte rida på dagen, så jag har ju jobbat och solat hos mormor! ca halv 7 så åkte jag mamma och vicktoria till stallet och sen red vi till ridbanan för att det är bra att man hoppar någon gång innan man ska tävla , haha:D ibörjan gick de sådär, eller han var duktigt, bara att jag rider så jävla dåligt! hatar mig själv:@ på 90 cm typ så bara satt jag och slppte tygeln och luta mig framåt, klart jalle stannar? och då slog jag till mig själv och red ordentligit och han hoppa super, måte lita oå mig själv och ha den farten han behöver också.. men i slutet ville jag hoppa lite höga hinder, (hehe hinder, hade en oxer och ett räcke framme, men red dom flerga gånger i rad) så höjde vi till 125 (msb +5) och de sprången var de bästa på hela träningen tyckte mamma, jag också:) Jalle är alltid alltid bäst! vicktoria tog lite bilder med min kamera också:)


fler bilder finns på facebook!


soligt värre

Isag har jag jobbat till klockan två sen åkte mamma och jag till mormor och jag sola lite..snart ska jag åka och träna med jalle och sen ska vi nog ta ett litet dopp  i vattnet<3


dagens ridpass

Vad ska man säga;) bella och jag red till hamnen och bada med hästarna:D
mysigt

Hästgodis

hej gott folk!
Idag på morgonen så hämta mamma mig tidigt hos totte för han jobba, kan ju itne somna, är uppe senast 8 varje dag:) jag bestämmde mig för att baka häst godis! jag kom på mitt egna, och de blev super!

gjorde liteen provdel först men blev endå en hel plåt.

 5dl havregryn
1 dl mjöl
3 stora msk honung
1 dl ströbröd
och ca 3 dl vaatten
 blanda allt och sen äre bara klicka:D

Men endå är jag bäst ?

En sak är lustig, på varje tävling jag är på så är jag bäst:D
 haha nejnej , men vinner och bli placerad  oftast varje tävling.. debuterar höjder som jag ens inte hoppat en hel bana på eller så..sp himla  att jagg blir det för att jag tränar aldrig typ! i vintras träna jag 3 gånger bara  resten är bara uteritt, sen har jag hoppat en gång i paddocken (ett hinder och ett enstaka hinder (som knappt ser ut som ett hinder) i miniridhuset. mer har jag inte gjort men ändå är jalle och jag bäst! hehe nej men nu måste vi ta tag i träningen måste hoppa lite mer så jag kan bli ännu bättre :)   film på mig och jalle 105 för nån månad sen på clear round http://www.youtube.com/watch?v=o716H8L0ohM


gårdagens ridpass

Jag och min syster bestämmde oss för att rida till stora fältet där vi har vikt ner massa grenar i kanten som är meningen för att hoppaa.. haha förut var det så högt gräs på gärdet så då hade vi ju vikt ner en pinne som då såg ut som en meter, sen så klippte dom gärdet för några dagar sen, hahah  de var ju inte en meter haha jävligt högt, men hästarna har ju hoppat iaf xD men iaf.. mamma och mellis tog bilen dit och vek ner några till med massa löv på , de var aaaas kul! jag red med pullside på jalle, det är som en grimma men han var lika snäll ändå:D han blev lte stark mot hindrena men lyssna så fint ändå,  sen rejsa jag och emile.. påvägen hem så red vi genom energiskogen och så titta jag bak lite snabbt så såg jag henne ligga på marken och as garva  för att hon hade ramlat av i skritt för att hon fastnat i ett träd, hahaha! mysigare kvällar finns inte än att sitta på hästen.. måste börja träna lite men de är så kul att bara rida i skogen(A)

såhär se pullsiden ut, inget bett eller stänger som vanligt träns eller hakamore, utan de är som en vanlig grimma:)



i love yoou





mina kavajs och jacka!

Nu kommer bilderna jag lova er, jätte dåliga bilder men det är ju ngt;)

TREVLIG MIDSOMMAR!

Ni kan förstå själv att jag inte har bloggat på nån dag, helt stressigt på jobbet! sålt över 600 liter jordgubbar.. sen måste man ju ta hand om jalle! men min midsommar har varit super rolig faktiskt, i torsdags så åkte jag mamma och totte med pizza och mumma och satte oss i hästhagen och mös , totte tog lite bilder på mig:)
jag ska lägga in resten sen:) snart ska jag dra till landet!
vill så gärna bada med hästarna, jalle älskar att bada!


kjell

När jag blogga förut om mitt privatliv och vardag blev dejämt fail och de var så jävla tråkigt, och kändes töntigt och wb;) liksom vem bryr sig om vad jag gör;O men det är fan as kul att blogga om min största hobby:D
bara så du vet
8)
jihaaa


tänkt på en grej..

Något jag (och min familj) tycker är så otrloigt värt när man köper häst är att den är snäll att lasta! Som tur var har vi hästar som bara går rakt in kan åka själv, kan stå i transporten utan lemmen  öppen! det är så himla skönt! tänk att ha en häst som vägrar gå in i transporten ? de skapar både bråk, iriitation och mycket tid och skapar stress! det är värt hur mycket som hellst att hästen är snäll med transport.. okej om de är en unghäst som håller på att lära sig;) Men jag lovar köp en häst som är snäll med transporten, de tjänar ni på;)

dagens ridpass:)

Hej hej:)
Idag har jag gjort rätt mycket känns det som! vi vakna upp och åkte till stallet:) jag red till gärdet och red dressyr, så himla duktig han var! han jobba väldigt bra och var inte alls spänd! i slutet så   fick han springa massa och innan man släpper iväg honom gör han både capprioll och bockar haha, springa kan han i af! han är snabbast i stallet! efter stallet åkte vi till hööks och jag köpte en ridjacka för halva priset:) sen vare bara hem och jobba, nu ska ja ragga lite i cabben med mellis!
tyvär hittar jag ingen bild på jackan, så de kommer snart när jag laddat kameran:)

lite stökigt :)

HEJ , MIN DESIGN ÄR LITE JOBBIG KANSKE , SKA FIXA LITE TILL OCH ÄNDRA LITE PÅ TYPSNITT OCH SÅ MEN DET BLIR NOG BRA :) JOBBIGT MED STORA BOKSTÄVER MEN MIN MOBIL ÄR LITE KONSTIG IDAG , KANSKE FÖR HAN ÄR NYVAKEN 

Bilder

Här kommer bilder på de som är på posten påväg till mig:)

as snygg kavaj!glömde skriva det förut men den är på väg till mig , mumma:D


min sadel, dock är min andra sadel påväg till sitt nya hem nu, kommer sakna den , de var så skön:(
men den är svart ist:)

stigbyglar, inte just dom. snygga och bra!

blev en sån här ist för gpa:n , får vänta tills ngn sponsrar  mig haha;D


jobbar

hejsan , nu sitter jag och säljer jordgubbar , som sagt är det mitt sommarjobb :) har suttitt och tittat runt på sidor och så och nu har jag faktiskt kommit på vad jag skulle ha stipendiepengarna till ! :) jag har köpt en john whitiler hjälm och guld stigbyglar , det blev inte röda , de får bli när jag har pengar , guld passar mer till allt :)  sen så sålde vi ju min sadel och vilken tur jag hade jag hittade en sådan sadel som sharpman prövade ut till jalle men den var för dyr, men nu hitta jag den på blocket (goldenstar versalies prestige) så den är på väg hem också :) lägger in bilder på allt senare :) nu kommer kunder !  

Sina

Sina är min systers häst som betyder enormt mycket för vår familj liksom jalle:)  Jag tävlar sina och rider henne när jag kan och hinner:) Sina har tävlat upp till nationellt och är världens bästa häst! Hon är 19 år men gick som gårdshäst tills hon var 13 tror jag:) sina är så personlig och jävligt mycket häst att rida! är man inte van så blir man trött efter ca 5 min:) men hon är jätte härlig att rida, speciellt när hon blivit varm, hon är rätt het och älskar att springa och hoppa:) ngt roligt med sina är att jämt på framhoppningen så är hon seg och sur och är jätte jobbig men sedan när man kommer in på tävlingsbanan får hon typ krut i stjärten och örona spetsade framåt och letar hinder! Orkar inte skriva alla placeringar och vinster jag har med sina, men man kan säga så här rosset med efter varje tävling:) nu är sina med föl och tar de lugnt kanske ska tävla lite i sommar men annars har vi bara kul och rider normalt:)


Lite om min ponny

Munsboro giles är min egna ponny som är 146.2 cm hög:) Det finns ingen bättre än jalle! han är sent tagen men är nu 8 år:) När jag fick jalle var han grundriden och inte så mycket riden på marken, men när jag provred honom fastna jag för att han hade sån bjudning och verkligen tyckte de var roligt att hoppa! vi köpte honom av våran kompis som säljer lite hästar så red han lite där först och han var helt underbar:) Han är väldigt speciell att rida, man får inte ha för mycket ben eller ta för mycket i honom,man måste vara väldigt mjuk och ha tydliga hjälper:) har aldrig ridit en häst med en sån arbetsvilija faktiskt! nu är han mycket duktig i dressyr och gör galopp ombyten och skänkel vikningar och är väldigt fin att rida! men vi är inriktade på hoppningen då de är min passion, och hans med;) Vi kommer nog att komma långt, han är en hejjare i terängen också!

 Tänkte skriva lite smågoa resultat som vi kammat hem under de 8 tävlingar vi har stält upp i än så länge:)

1a: LB , Jalles andra tävling och första Lb, och så går vi och vinner, vi var den ända nollan och det var ca 15 st med i folkungabygden. lokal

2a i stilbedömning i rappestad
2a i km

felfri en clearround 105

1a: LC i NFK lokal
2A: LB NFK lokal

4a söderköping vår 3e LB och första regionala!

de är min superhäst de:)
nu i sommar  satsar vi på att kvala till msv (3 nollor i La? )
vi debuterade la(110) förra veckan med super resultat!

jag sa innan jag gick in på banan, jag dör ,är så nervös, jag är glad om vi kommer till 5 hindret! men självklart går vi runt hela banan:)


RSS 2.0